Putin zaplesao sa mladom, austrijskom ministarkom spoljnih poslova

Specijalni gost Vladimir Putin prusustvovao je vjenčanju austrijske ministarke spoljnih poslova Karin Knajsel (53). Sa mladom je i zaplesao.

Kako piše Russia Today Putin je na vjenčanje stigao sa ogromnim buketom cvijeća za mladu, a ubrzo su stigle i fotografije na kojima je zabilježen ples dvoje zvaničnika.

Pored Putina, "VIP" gosti su i austrijski kancelar Sebastijan Kurc, vice-kancelar Hans Kristijan Štrahe i ministar Norbert Hofer.

Da podsjetimo, Knajsel se udala u Salctalu na jugu Štajerske za biznismena Volfganga Majlingera (54), a Putinov dolazak glavna je vijest u svjetskim medijima. Zbog tog dolaska mnogi "dižu obrvu", a Putin će pravo sa vjenčanja na sastanak sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Putin je kao svadbeni poklon doveo kozački ansambl.

Austrijski mediji bilježe da je šef ruske države nešto poslije podneva sletio na aerodrom u Gracu, a takvu pažnju, počev od sletanja, dolasku Putina pridaju zbog činjenice da je njegova privatna posjeta svadbi ministarke naišla na veliku buru u političkoj javnosti zemlje, jer je Rusija pod sankcijama EU, a Austrija predsjedavajuća Uniji.

Putin će u Austriji boraviti svega par sati pošto u 18 časova ima sastanak sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na jednom njemačkom dvorcu.

Ministarka inostranih poslova, koja se ne obazire na kritike, mada se takvom gostu poziv i ne otkazuje, udaje se za biznismena Volfganga Majlingera u Sulctalu, u južnom dijelu pokrajine Štajerska.

"Mladenci" su u narodnoj nošnji, vjeruje se i dobar broj zvanica, a pisutvovaće, razumije se, mladine kolege, članovi austrijske vlade. Među njima je i šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus sa suprugom Tajanom, srpskog porijekla, i sa zajedničkom kćerkom.

Pošto je Knajsel veliki ljubitelj pasa rase njemački bosker, njena dva boksera Vinston i Džeki, koji su dobili imena po Vinstonu Čerčilu i Džeki Kenedi, prisustvovaće svadbi, a spekuliše se i da bi mogli unijeti prstenje kojim će se par, koji nema djecu, zavjetovati na vječnu ljubav.

Prisustvo predsjednika Rusije kritikovala je uveliko proteklih dana opozicija, a poslanik Zelenih u Evropskom parlamentu Mišel Rejmon je čak zatražio ostavku šefice austrijske diplomatije.

Tagovi: