Grad odgovorio: Za kvarove na Petrićevcu odgovorni izvođač radova i javna preduzeća

Za kvarove u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića u banjalučkom naselju Petrićevac, o kojima je MojaBanjaluka.info juče pisala, odgovorni su izvođač radova „MG Mind“ i javna preduzeća u čijoj su nadležnosti ovi kvarovi.

Podsjećamo, stanovnici ove ulice, čije je obnavljanje počelo u martu, nedjeljama nemaju vodu, internet i kablovsku, a velike probleme imaju i sa smećem koje se ne odvozi redovno. Ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića se obnavlja na potezu od „Žutih“ zgrada do „Pavlović tursa“.

- Potrošači ove ulice se snabdjevaju vodom putem starog cjevovoda koji ima promjer 100 milimetara. Nakon završetka radova na novom vodovodu, stari će biti stavljen van funkcije. Za vrijeme izvođenja radova radi se na izradi privremenih premoštenja i priključivanje potrošača na „baj-pas“ - istakli su za naš portal u Gradu Banja Luka.

Jednim svojim dijelom, navode u Gradu, stari vodovod pruža se duž puta nove saobraćajnice na dubini na kojoj se vrši iskop. S obzirom na to da se radi o starom azbestcementnom cjevovodu koji je veoma podložean oštećenjima, dešava se da bude oštećen.

- Korisnik ovih instalacija, u ovom slučaju banjalučki „Vodovod“, u obavezi je da uz saradnju sa izvođačem radova vrši privremeno izmještanje svoje instalacije i održava je u funkcionalnom stanju, sve dok se ne okončaju radovi na rekonstrukciji saobraćajnice - kazali su u Gradu.

Projektom rekonstrukcije Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića predviđena je i izgradnja nove kablovske kanalizacije i izmještanje starih instalacija.

- Korisnik ovih instalacija je „Mtel“. U skladu sa dogovorom „Mtel“ je u obavezi da za vrijeme izvođenja radova u trupu puta telefonske instalacije i instalacije kablovske televizije i interneta  održava u funkcionalnom stanju sve dok se ne okončaju radovi na rekonstrukciji saobraćajnice - kažu u Gradu.

Zbog rekonstrukcije ulice Kralja Aleksandra I otežani su i uslovi odvoza otpada. Zbog toga je „Čistoća“ prešla na „drugi način prikupljanja, odnosno na ručno prikupljanje otpada sa manjim specijalnim vozilom tako da zastoja u odvozu otpada više neće biti“.

Iz „Vodovoda“, „Čistoće“ i „Mtela“ nismo dobili odgovore na pitanja koja se odnose na ove probleme.

Vezani tekst:

 

Tagovi: