Petrićevac raskopan, mještani ogorčeni: Nemamo vode na plus 40! (FOTO)

Nemamo vode. Nemamo internet. Nemamo fiksne telefone. Šta imamo? Imamo smeća koliko ti duša ište. Tako danas izgleda Ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića na Petrićevcu. Došla sam ovdje sa Obilićeva, a sada bih pobjegla bilo gdje da ovo ne gledam.

Ovako priča Milena Todorović koja već nekoliko godina živi na Petrićevcu. Ona ističe da su radovi u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, koje izvodi kompanija „MG Mind“, uništili živote stotinama porodica.

- Napolju je četrdeset stepeni, a mi nemamo vode. Uopšte nemamo vode po cijeli dan. Noćas ni do pola četiri nije došla. Zato kupujemo vodu. Svaki dan. Vodu za piće, ali i tehničku vodu, za suđe i za toalet - dodaje Todorović.

Milena Todorović

Radnici, dodaje ona, svakog dana u 15 časova napuštaju radove i odlaze za novim poslom. Mašinerija ostaje na ulici. Kvarove niko ne popravlja.

- Nevjerovatno je da vode nema do 22 ili 23 časa. Zar je sve toliko loše da vodu imamo samo nedjeljom? Ista je stvar kao i sa internetom. Kada pitamo odgovorne u „MG Mindu“ zašto su opet uništili kablove za internet, oni kažu da su poslali zahtjev provajderu da izmijesti kablove. Provajder, sa druge strane, ne zna šta da kaže, jer nije odgovoran za presiječene kablove - kaže Milena Todorović.

U Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića je zaista nekoliko mašina i kamiona. Radi svega nekoliko radnika. Betoniraju kanal za vodovodne cijevi. Ostalo sve miruje.

Na gradnji glavne pretićevačke ulici radi svega nekoliko radnika

- Dnevno radi pet ili šest radnika i to je sve. Kažu da će sve da završe do Nove godine, ali ako budu radili ovim ritmom, daj bože da sve bude gotovo do iduće Nove godine. Ali najveći problem nam predstavlja smeće. Hrpe smeća leže na ulici i čekaju po dvije sedmice da ih neko odveze - ističe Milena Todorović.

Stanovnici ove ulice, nastavlja ona, traže da im nadležni kažu do kada će biti ovako. Sa rokovima bi se nekako i izborili, sa neizvjesnošću ne mogu nikako.

- Neka nam kažu da ćemo još mjesec dana biti bez vode, interneta, kablovske. Izdržaćemo nekako. Ali neka nam kažu. Neka nam bar daju džabe ono što su nam oduzeli. To se neće desiti. Računi će biti kao i uvijek, a usluge nema - dodaje Todorović.

Zoran Savanović

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović za MojaBanjaluka.info kaže da niko nije očekivao ovolike probleme kada su radovi počeli u martu.

- Prošlo je pet mjeseci, a ulica je raskopana. Ne vidimo šta se radi i kako se radi. Ljudi se žale da nemaju osnovne uslove za život. Kako je moguće da neko nedjeljama i to još ljeti nema vodu? Postoje oni koji ne mogu da kupe vodu za piće, da ne govorimo tehničku vodu. Šta je s njima - pita Savanović.

Od nadležnih u MG "Mindu" juče smo tražili odgovore kojom dinamikom teku radovi na Petrićevcu , kada će biti završeni i da li je planirana obnova alternativnih puteva koje uništavaju radne mašine, ali nismo ih dobili jer su bili "na terenu svi koji o tome mogu govoriti".

Goran Dakić

Tagovi: