„Akvana“ daje četvrt miliona na rekonstrukciju igrališta

Banjalučka „Akvana“ planira potrošiti 223.353 KM na rekonstrukciju igrališta koje se nalazi u sklopu vodenog parka sa bazenom na otvorenom.

Kako bi realizovali ovaj plan objavljen je tender za rekonstrukciju i sanaciju postojećeg sportsko rekreativnog igrališta u okviru komplekasa „Aquane“ cjelina 2 – dječije igralište, a vrijednost radova je 190.900 KM bez PDV-a odnosno 223.353 KM sa porezom.

Tenderom je uz pripremne radove između ostalog previđena izrada četiri betonske klupe, nabavka drvene montažne kućice koja ima mostić i tobogan, sanacija postojećih dječijih igračaka, postavljanje električnih instalacija te radovi na rasvjeti u parku, postavljanje video nadzora te ozvučenje parka koje, između ostalog, predviđa nabavku zvučnika, mikser pojačala te postavljanje i instalaciju ozvučenja na tom prostoru.

Rok za prijem ponuda je 16. jul, a kriterijum za dodjelu ugovora je najniža ponuda.

Zainteresovani ponuđači između ostalog moraju imati iskustvo u realizaciji najmanje jednog ugovora u posljednje tri godine, koji je za predmet imao izgradnju dječijeg igrališta minimalno u visini procijenjene vrijednosti ovog tendera bez PDV-a.

Podsjećamo, u pitanju je javno preduzeće koje od svog osnivanja samo u jednoj godini i to 2022. pozitivno poslovalo. To je za rezultat imalo milionski gubitak, tačnije prema posljednjim informacijama akumulirani gubitak „Akvane“ iznosi 13,4 miliona KM.

Zbog svega toga je Grad Banjaluka je u dva navrata morao da interveniše kako bi spasio od propasti ovo javno preduzeće. Lani se Banjaluka kreditno zadužila sa pet miliona KM, a najveći dio tog novca je otišao na isplatu dugova ovog preduzeća. Ove godine se Grad zadužio sa dodatnih 1,3 miliona KM kako bi se riješilo pitanje neisplaćenih poreza i doprinosa za radnike “Akvane” .

Nakon svega toga postavlja se pitanje iz kojih izvora će uprava „Akvane“ finansirati ovu investiciju te da li je ovo najpovoljnija varijanta.

Kako bi došli do odgovora kontaktirali smo direktora ovog preduzeća Svetislava Lazića ali on nije odgovarao na poruke i pozive portala redakcije CAPITAL.

capital.ba

Tagovi: