Počinje obnova glavne ulice u Česmi (VIDEO)

Počela je rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz Česmu, u Ulici Petra Velikog, na potezu od novoizgrađenog mosta preko rijeke Vrbanja do Pravoslavne crkve u tom naselju.

Puno će ovo značiti mještanima, kaže Miladin Maličević, predsjednik Savjeta banjalučke MZ Česma

"Svjedoci smo i danas činjenice da je riječ o veoma frekventnoj ulici. Ovo će svakako promijeniti naselje u pozitivnom smislu", kazao je Maličević

U gradskoj upravi pozivaju građane sa kojima je sklopljen ugovor o eksproprijaciji zemljišta da izmire svoje poreske obaveze, kako bi bili isplaćeni.

"Ukoliko ne bude te dobre komunikacije sa mještanima, cijeli projekat može doći u pitanje. Da bi izvođač nesmetano radio i da bi pratili predviđenu dinamiku, neophodno je da se što prije počne sa skidanjem ograda i da se omogući pristup izvođaču da izvodi radove – rekao je Sandić i pozvao mještane sa kojima su sklopljeni sporazumi o eksproprijaciji nekretina, a koji nisu dostavili poreska uvjerenja o izmirivanju svojih poreskih obaveza, da to učine kako bi se krenulo sa isplatama", rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka.

Naselje Česma pretpjelo je velike štete tokom poplava 2014. Godine. Od tada pa do danas, osim gradnje mosta i sada puta, veliki broj projekata, realizovan je upravo u ovoj mjesnoj zajednici.

"Riječ je o potpunoj modernizaciji saobraćajnice u dužini od preko 800 metara, širine šest metara, sa obostranim trotoarima, javnom rasvjetom, autobuskim stajalištima i oborinskom kanalizacijom. Radićemo i dio vodovoda u Česmi dva, a u Česmi četiri razgovaramo sa Opštinom Laktaši o rješavanju urednog vodosnabdijevanja za nekoliko stotina domaćinstava", zaključio je Radojičić.

Rok za izgradnju ulice Petra velikog na potezu od novoizgrađenog mosta do Pravoslavnog hrama u ovom naselju je 60 radnih dana. Sve košta 750 000 KM. Iz Gradske uprave stiže molba mještanima da budu strpljivi tokom izvođenja radova, kako bi posao mogao biti okončan u predviđenom roku.

(srpska cafe)

Tagovi: