Dijaspora pomaže najugroženije: Porodici Šukalo krava, Dragani novac za operaciju

Banjalučani koji žive i rade u inostranstvu po ko zna koji put pokazali su humanost i da nisu zaboravili na rodni kraj. Nakon paketića koje su za vrijeme praznika podijelili mališanima iz banjalučkih sela, njihova misija se nastavila.

Skupili su novac i petočlanoj porodici Šukalo iz Prijakovaca kupili kravu, kako bi bar malo olakšali težak život ove petočlane familije.

- Uz pomoć Dalibora Visića i Ljubomira Adamovića, koji rade u Njemačkoj, a sa naših su krajeva, kupili samo kravu i dali 800 KM  - kaže Aleksandar Batar, jedan od humanista grupe "Za Majdan i majdanska sela", koja uglavnom okuplja Banjalučane koji žive i rade u Sloveniji. On posebno ističe angažovanje Dalibora Visića, koji je do sada nesebično pomagao u svim akcijama koje su organizovali.

Ovom donacijom humanisti se nadaju da će bar malo olakšati život porodici koja jedva sastavlja kraj sa krajem.

Pored pomoći porodici Šukalo, humani Banjalučani prikupili su i donirali i novac za liječenje Dragane Vekić iz Jelićke.

Dragani je u saobraćajnoj nesreći teško povrijeđeno oko. Za operaciju je potrebno 3.500 KM. Do sada je prikupljeno 1.200 KM,  a grupa "Za Majdan i majdanska sela" donirala je još 500 KM.

Oni koji žele da pomognu Dragani mogu se javiti svešteniku crkve u Jelićki.

Nedostaje još novca, ali za nadati se da će i drugi pratiti primjer ovih humanih ljudi i da će Dragana uspjeti da prikupi naophodne pare, kao i da će se i drugi organizovati kako bi pomogli nekima od onih kojima je svaka pomoć dobrodošla.  

Mojabanjaluka.info