Prevara režima: Penzionerka zakinuta za 20 KM jednokratne pomoći, poručila SNSD da dođe i po preostalih 30!

Penzionerima se danas isplaćuju jednokratne pomoći od 30, 50 i 100 maraka iz budžeta RS, a neki su prevareni već na rano jutro.

Redakciji portala Mojabanjaluka.info javila se Banjalučanka (identitet poznat redakciji) koja tvrdi da je vlast „zakinula“ - za 20 KM!

Naime, pezioneri koji imaju prosječnu penziju do 336 KM danas bi trebalo da dobiju 100 KM, onima koji primaju iznose do 850 KM trebalo bi da bude isplaćeno 50 KM, a oni koji imaju više od 850 KM penzije dobiće 30 KM.

Penzionerka koja nam se javila mjesečno prima 541 KM, pa je, prema ovoj računici, trebalo da dobije 50 KM jednokratne pomoći. Umjesto toga, uplaćeno joj je 30.

- Nisam tražila nikakvu pomoć od države, ali ako su već obećali novac, zamima me ko je „svrnuo“ mojih 20 maraka i zašto – pita se ova penzionerka, koja je novac planirala potrošiti na zimnicu, a ne na taksi do birališta.

Predjsednik Republike Srpske ranije je otvoreno rekao da je jednokratna pomoć uplaćena penzionerima da bi izašli na izbore i glasali za SNSD. Za ovu „kupovinu glasova“ izdvojeno je više od 17,7 miliona maraka našeg novca.

- Predsjedniku Dodiku i njegovom SNSD-u bih poručila da mogu doći i po ovih preostalih 30 maraka, jer ja svejedno već godinama ne glasam za njih. Pustite više ovu djecu da žive i zarade svoj hljeb, pa će oni svojim roditeljima pomoći, a ne da od vas političara očekujemo milostinju – rekla je penzionerka koja nije željela da joj otkrivamo identitet.

Još jedno obećanje

Premjerka RS Željka Cvijanović izjavila je da je danas počela isplata jednokratne pomoći "onako kako je dogovoreno", te je obećala novo povećanje penzija u aprilu naredne godine.

Mojabanjaluka.info