Bojinović i Stupar spremni za teniski okršaj

Poslavljeni rukometaši banjalučkog Borac M:tela Mladen Bojinović i Goran Stupar sastaće se u teniskom humanitarnom okršaju u nedjelju na centralnom terenu TK Mladost u Parku "Mladen Stojanović".

Duel je zakazan za 20 časova, a prihod od ulaznica (10 KM) namijenjen je udruženjima "Iskra" i "Zajedno za život" i za unapređenje razvoja omladinskog rukometa u Banjaluci.

- Vladmir Branković (direktor Borca) i Stupar su me doveli pred svršen čin, ali čim je Branka spomenuo da je to humanitarni meč odmah sam pristao. Ponosan sam što sam dio ovog događaja i želim da se zahvalim RK Borac na sjajnoj ideji da dva rukometaša igraju tenis, a velika popularizacija događaja za kratko vrijeme godi. Drago mi je što su svi shvatili da se okupljamo iz humanitarnih razloga, i da smo svi tu zbog djece, - rekao je Mladen Bojinović, osvajač brojnih trofeja, među kojima je titula Lige šampiona 2003. godine.

Kroz osmijeh je dodao da je imao sreće na žrijebu jer je dobio "srećnog gubitnika" za protivnika i da je optimista pred meč. Sa druge strane mreže biće Stupar, osvajač Kupa IHF 1991.

- Branković i sa smo razgovarali kako da se angažujem po pitanju rukometa, a onda sam u Bojinovićevom intervjuu za "Nezavisne" pročitao da igra tenis i pala mi je na pamet ideja da odigramo teniski meč. Drago mi je što je događaj dobio veliki odjek. Prva i osnova ideja meča je humanitarna, da se obrati pažnja na djecu oboljelu od raka, ali i na mlade rukometaše, - rekao je Stupar, prenose Nezavisne.

Stupar je podsjetio da je Bojinović 11 puta bio prvak Francuske, koja je sada rukometna velesila, a da su Francuzi nekada učili rukomet od ex Yu trenera i igrača.

Tagovi: