Banjaluka: Na gradilištu poginula dva radnika, sin gledao smrt oca

Dva radnika stradala su na gradilištu u banjalučkom naselju Novi Borik, potvrđeno je iz Policijske uprave Banjaluka.

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka zaprimili su prijavu oko 11 sati i preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za pad dvije muške osobe sa zgrade u izgradnji u ulici Ada, u Banjaluci, koje su od zadobijenih  povreda preminule – saopštio je MUP RS.

O početnim saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Radnici su, kako saznaje Srpskainfo, u trenutku nesreće bili na predzadnjem spratu, ispod glavne ploče. Njihove kolege pričaju da su poginuli pedesetogodišnjaci. Nezvanično, jedan od radnika poginuo je pred očima svog sina, prenosi Srpska info.

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Foto: RAS Srbija

Radnici pričaju da su u jednom trenutku vidjeli kako njihove kolege padaju sa više od 10 metara visine. Navodno je pukla jedna od dasaka na kojoj su bili tokom izvođenja radova.

Nesreća se dogodilo nekoliko desetina metara od mjesta na kojem je prije par mjeseci poginuo dječak nakon pada sa zgrade, poslije čega se ubila njegova majka.

Stanari koji prolaze pored mjesta nesreće komentarišu kako žive u ukletom naselju.

Nastradali radnici iz Čelinca

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci potvrdilo je da su u tragediji u banjalučkom naselju Novi Borik nastradali radnici firme “Led projekt” Ž. K. (52) i D. T. (57), obojica iz Čelinca.

Portparol tužilaštva Maja Đaković Vidović kaže da je uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Zorica Baroš, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka, uz prisustvo inspektora zaštite na radu i specijaliste sudske medicine Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske.