Petrićevac ponovo na „dnevnom redu“ odbornika

Petrićevac je u groznom stanju. Život mještana Petrićevca se pretvorio u pakao otkako je počela rekonstrukcija Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića. Djeca, žene, stariji – svi imaju velikih problema.

Ovo je danas, tokom 35. Sjednice Skupštine Grada Banja Luka, istakao odbornik PDP-a Jovo Savanović. On je dodao da su stradale „bočne“ ulice, prije svih Banijska i Ljevčanska i dodao da njima nema spasa.

- Ukoliko se ulice odmah ne saniraju, prve kiše i snjegovi će ih u potpunosti uništiti. Sav saobraćaj je preusmjeren na te ulice, a one to ne mogu da izdrže. Propale su, popucale su, pune su rupa – rekao je Savanović.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić ističe da je kompletan saobraćaj tokom obnavljanja Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića preusmjeren na manje ulice i dodaje da će one uskoro biti popravljene.

- Rad na terenu ide sporije, jer je, između ostalog, mnogo bespravno izgrađenih priključaka za vodu. Toga nema u nacrtima i radnici to svaki dan otkrivaju i zato radovi traju duže – kazao je Radojičić.

On dodaje da zbog toga ima mnogo nepredviđenih radnji i ističe da Grad mora da pronađe pare za obnovu bočnih ulica koje su uništene tokom radova na glavnoj ulici na Petrićevcu.

Goran Dakić

Tagovi: