“Kreativni avgust” pripremio razne sadržaje školarcima koji ostaju u Banjaluci

Djeca i mladi koji raspust provode u Banjaluci mogu svoje slobodne vrijeme provesti na obali Vrbasa uz ples, igru, muziku ili da nauče svirati gitaru uz radionice koje se već 15 godinu za redom organizuju u sklopu manifestacije “Kreativni avgust”.

Sadržaji u kojima će svako moći naći nešto za sebe će se održavati od  5. do 25. avgusta u organizaciji omladinskog centra “Zdravo da ste”.

– Cilj je da djeci i mladima, koji ljeto provode u gradu ponudimo svakodnevne aktivnosti na otvorenom i da ljeto provedu na kreativan i zanimljiv način stičući nove vještine i razvijajući lične talente – rekli su organizatori i poručili da su sve aktivnosti besplatne te da će se odvijati svaki dan, osim nedjelje, od 18 do 20 časova, piše Srpskainfo.

Od 5.do 10. avgusta udruženja građana, klubovi, neformalne, formalne grupe i pojedinci će predstavljati svoj rad u okviru programa “Kreativni avgust”.

– Uputili smo poziv svim zainteresovanima da se prijave i budu dio te manifestacije i na interaktivan način predstave svoj rad djeci i mladima, jedan ili više dana u tom periodu – rekli su u “Zdravo da ste!.

Dodali su da će se od 12. do 24. avgusta održavati radionice i to afričkih udaraljki, škola gitare, plesa, slikarstva te stripa i grafita.

– Održavaće se multimedijalne radonice odnosno fotografije i videa te teatar grupa i druge kreativne radionice – rekli su u “Zdravo da ste”. Napomenuli su da će se osim ovih aktivnosti svakog petka održavati večeri poezije, a subotom filmske projekcije.

– S obzorom da ove godine obilježavamo jubilej 15. godina održavanja ove manifestacije planirana je i proslava. Na završnom događaju će biti predstavljena izložba umjetničkih i kreativnih radova koji će nastati na ovim radionicama, predstavljene muzičke i plesne grupe te numere koji nastanu tokom “Kretivnog avgusta”. Pored toga  imaćemo i završni koncert na kojem će nastupiti grupa “Nervni slom” iz Sarajeva – rekli su u “Zdravo da ste”.

Dolaze djeca i iz drugih gradova

Iz “Zdravo da ste” poručuju da je godišnje, u prosjeku, u radionicama koje su se održavale tokom “Kretivnog avgusta” učestvalo između 200 i 250 djece i mladih.

– Ono što je interesantno je da u radionicama ne učestvuju samo djeca iz Banjaluke već i djeca koja su ovde tokom ljetnjeg raspusta iz drugih gradova čak i oni koji su možda na dan dva došli u poseti rodbini – rekli su u “Zdravo da ste”.