Žene varaju isto kao i muškarci, samo to bolje kriju

Žene su se uviek smatrale lošim i nemoralnima ako varaju partnera, dok za muškarce to nije toliko oštro i osuđujuće.

Oduvijek se vjerovalo da muškarci više varaju naspram žena. Najnovije istraživanje pokazuje kako su žene sklonije nevjeri od muškaraca, barem tako tvrdi američka autorka dr Vendneze Martin, a sve je opisala u svojoj knjizi. Sve u što vjerujemo o varanju je neistina.

Prema njenom istraživanju, žene se mnogo prije nego muškarci umore od monogamnog odnosa, pa tvrdi da je ženski libido opasno podcjenjen. Ženama brže dosadi monogamni partnerski odnos nego muškarcima. Većina ih doživljava ozbiljan pad želje u razdoblju od prve do treće godine zajedničkog života.

Kada bi mogle biti s novim partnerom, njihova želja bi se ponovo obnovila, tvrde naučnici. Ženski libido, uništavaju vjenčani prsten te pripitomljavanje kroz majčinstvo, gdje žena posvećena djeci nema vremena za realizaciju svoje intimne želje.

Žene se osjećaju kao zatvorenice kuće i djece. Ipak rješenja savremenih tehnologija, iako često optuživana, izgledaju kao jedino moguće rješenje. Na primjer, nove tehnologije pružaju nove mogućnosti u realizaciji bračne prevare.

Jedna od njih su društvene mreže gdje se uz pomoć jednostavnih aplikacija mogu organizovati željeni susreti. Na tim društvenim sajtovima koji se bukvalno zovu tipa „Varajmo“ pored velikog broja nesrećno oženjenih muškaraca isto je bio pozamašan broj i udatih žena koje traže avanturu.

U čemu je poenta? Obrazloženje je kratko i jasno. Žene su se uvijek smatrale lošim i nemoralnima ako varaju partnera, dok za muškarce to nije toliko oštro i osuđujuće. Sa tim se žene i bolje sakrivaju u prevarama. Ne varaju samo muškarci, nego to žene bolje skrivaju.

Sindrom Madam Bovari: Kad ispraznost braka i idealizacija ljubavi dovedu do psihičkog poremećaja, piše B92.net.

Tagovi: