Milan Bosiljčić diplomirao DIF sa 88 godina

Do nedavno vječiti student, a sada 88-godišnji Milan Beli Bosiljčić ponosni je vlasnik fakultetske diplome DIF-a, pošto odustajanje za njega nikada nije bila opcija.

Do nedavno vječiti student, a sada 88-godišnji Milan Beli Bosiljčić ponosni je vlasnik fakultetske diplome DIF-a, pošto odustajanje za njega nikada nije bila opcija.

Stoga ne čudi odluka da završi započeto prije gotovo 70 godina i stekne diplomu, od koje ga je dijelio samo diplomski rad, prenosi RTS.

- Ja sam lično bio vrlo siguran zato što sam se dugo spremao i to sam volio i mislim da su profesori shvatili koliko je meni bilo stalo da diplomiram jer nekako čovjek u ovim godinama sve voli da završi, - objašnjava Bosiljčić.

Kako kaže, samo je profesorka srpskog jezika napravila manje ispravke i provjerila da li je sve napisao kako valja.

Profesor fizičke kulture prisjeća se da je oduvijek volio sokolstvo zahvaljujući kojem je i riješio da polaže ispit na starom DIF-u. Upravo to mu i je i bila tema diplomskog rada koji je odbranio sa desetkom.

- Na tom svesokolskom sletu u Ljubljani gdje sam ušao u centar tog takozvanog turskog marša, vježbali su najbolji, bili su difovci i ja sam bio srećan kad sam vidio kako oni izgledaju. Tada sam se zakleo da ću studirati DIF i tako sam svoju zakletvu ispunio, - ističe Bosiljčić.

Istaknuti jugoslovenski koreograf obišao je cijeli svijet što je bila prepreka da fakultet završi u mladosti. U penziju je otišao kao glumac, ali kroz smijeh kaže da nikada nije prestao da radi.

- Ja se uopšte ne družim sa mojom generacijom, ja sam stalno sa mladima. Nemam mnogo prijatelja sa kojima se družim da sjedimo u kafani. Ne, time se ne bavim, - naveo je Bosiljčić.