Za novu kanalizaciju u Adi 400.000 KM

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da bi do kraja godine trebalo da bude riješeno jedno od važnih problema naselja Ada - izgradnja kanalizacione mreže dužine više od kilometra, sa dvije pumpne stanice, procijenjene vrijednosti 400.000 KM.

Radojičić je naveo da je projekat urađen i da su sredstva obezbijeđena iz aranžmana "Voda dva", te da tender treba da vodi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

"Nadam se da ćemo dobiti izvođača radova do kraja zime, te da ćemo u toku proljeća i ljeta realizovati ovaj projekat", rekao je novinarima Radojičić, koji je danas posjetio mjesnu zajednicu Ada i sa mještanima razgovarao o ovom problemu.

On je istakao da ovaj problem mješatne Ade muči već duži niz godina jer nije razvedena kanalizaciona mreža.

Radojičić je naveo da su za ovo naselje planirani i projekti izgradnja osnovne škole, kao i regulisanje pješačkog prelaza kod dijela gdje se nalaze boračke zgrade, što trenutno predstavlja veliku opasnost za pješake.

On je danas posjetio i naselje Debeljaci, u kojem je na dužini od dva kilometra uređeno korito Kočićevog potoka, a koji je predstavljao veliki problem sa plavljenjem bujičnih voda.

"Na proljeće i jesen, kada se pojave veće kiše, dolazilo je do plavljenja ovog područja, pa je sada pročišćen potok, uređene obale i podzide. Mislim da smo sada taj prostor uredili i da bi građani trebalo da budu zaštićeni od poplava", rekao je Radojičić.

Mještanin naselja Ada Dalibor Đajić izrazio je zadovoljstvo što će realizacijom izgradnje nove kanalizacione mreže biti riješen jedan od najvećih komunalnih problema za četrdesetak domaćinstava.