Za jednu noć kažnjena 83 pijana vozača na području BL

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u noći između petka i subote realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, i tom prilikom je uhapšeno 11 osoba zbog velike količine alkohola u krvi , a kažnjena su 83 vozača.

 Policijski službenici su kontrolisali 1108 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 1086 vozača.

 „Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 83 vozača od čega, 39 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 30 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg“, ističe se u saopštenju.

Zatim iz Policijske uprave Banjaluka dobijamo podatak da je 11 vozača uhapšeno zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg te da su zadržani u službenim prostorijama do istrežnjenja.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su dva „mlada vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva, prenose Nezavisne. 

Po akcentu akcije izdat je 81 prekršajni nalog i 28 prekršajnih naloga po drugim osnovama.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.