Vlasniku hotela “Bosna” zeleno svjetlo za napuštanje berze

Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske dala je zeleno svjetlo vlasniku Hotela “Bosna” Brani Jankoviću da napusti berzu i poslovanje nastavi kao društvo sa ograničenom odgovornošću, prenosi portal CAPITAL.

Janković je u posljednje dvije godine lično i preko svoje firme “B&Č Trade tours“ otkupio sve akcije hotela i ostao jedini akcionar. Zatim je skupština akcionara na sjednici krajem prošlog mjeseca razrješila upravni odbor i van snage stavila statut preduzeća.

U Komisiji su naveli kako su rješenje o promjeni pravne forme primili 23. septembra te da je tada dostavljena i neophodna dokumentacija.

Komisija je utvrdila da je odluka o promjeni pravne forme iz akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću donesena sa 100 odsto glasova. Kako je emitent obavijestio Komisiju o promjeni pravne forme u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, Komisija je usvojila predmetno obavještenje”, stoji u njihovom rješenju koje je konačno i protiv kojeg nije dozvoljena žalba.

Podsjećamo, već nekoliko mjeseci javnost bruji o tome da Janković dogovorio prodaju hotela, što je on ranije za naš portal negirao.

Podaci govore kako je “Bosna” sa svojih 118 zaposlenih u prošloj godini imala prihod od 3,67 miliona marka i skromnu ostvarenu dobit od 47.732 KM, što je jedan od najlošijih poslovnih rezultata u posljednjih deset godina. Prema podacima sa berze, sadašnja tržišna vrijednost akcija hotela Bosna iznosi 10,4 miliona maraka.

Tagovi: