Vandalski čin u Banjaluci: Ekipa vaterpolo kluba iz Sarajeva ostavila medalje i polomila tuševe

Osvajanje titule šampiona BiH u kadetskoj konkurenciji vaterpolista Banjaluke ostao je u sjedni nesportskog poteza ekipe Inviktum koja je zauzela treće mjesto.

Turnir za prvaka BiH održan je na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, a sarajevska ekipa koja je osvojila treće mjesto ostavila je medalje u svlačionici iz samo njima znanih razloga. Uz to oštetili su tuševe pa su iz VK Banjaluka, koja je bila domaćin turnira najavili tužbu protiv kluba.

- Ovo nije nešto što smo očekivali i zaista je nevjerovatno da se tako ponaša jedan klub i njegovi igrači. To što su ostavili medalje u svlačionici nije sportski potez, ali ne ulazim u to, mada je lomljenje tuševa sramotan vandalski čin koji samo huligani mogu počiniti. Zatečeni smo takvim ponašanjem jedne kadetske ekipe koja treba da bude primjer i u Vaterpolo savezu BiH pokrenućemo postupak protiv njih i ispostavićemo račun za polomljene tuševe koje će morati da plate - rekao je trener Banjaluke Slobodan Grahovac koji je predsjednik VS BiH, prenosi Glas Srpske.

Banjaluka je zauzela prvo mjesto na šestom prvenstvu BiH za kadete (momci rođeni 2003. i kasnije) zbog bolje gol razlike u odnosu na sarajevske klubove Torpedo i Inviktum sa kojima je imala isti broj bodova (šest) dok je posljednja bila Mladost iz Sarajeva bez bodova. Rezultati: Mladost - Torpedo 6:11, Banjaluka - Inviktum 9:11, Inviktum - Mladost 7:5, Banjaluka - Torpedo 12:7, Torpedo - Inviktum 9:5, Banjaluka - Mladost 9:6. Za najboljeg igrača proglašen je Ognjen Praštalo iz pobjedničkog tima.

Tabela

1. Banjaluka    3          2          0          1          30:24   6

2. Torpedo      3          2          0          1          24:23   6

3. Inviktum  3          2          0          1          23:23   6

4. Mladost     3          0          0          3          17:27   0

Tagovi: