Ukradena slova se "vratila" u Ćirilični park u Banjaluci

Iako snimci jasno pokazuju da su slova ukradena, ona su se izgleda sama vratila u park.

Rekao je ovo Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke te dodao da u policiji navodno ne znaju ništa.

- U zemlji u kojoj se policija angažuje da štiti huligane, zamislite šta su spremni uraditi kad nema kamera, snimaka i bilo kakvih dokaza - rekao je on.

Dodaje da će, uprkos svemu ideju izgradnje Ćiriličnog parka u narednim danima uspješno završiti.

Vuk Višekruna, ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za prostorno uređenje, kazao je da se slučaj otuđenja skulptura ćiriličnih slova iz Ćiriličnog parka na lokaciji tzv. Kupusište, mora rasvijetliti do kraja.

- To što su slova vraćena ne može poništiti činjenicu da su ista bila ukradena. Počinioci imaju ime i prezime i ne mogu se sakriti iza pojma "građani" kako je u nekim medijima predstavljeno. Interesantno je da dan nakon što je gradonačelnik javno pozvao političke aktere da se ograde od krađe slova iz Ćiriličnog parka, slova su se naprasno pojavila, a kao počinioci su označeni "nezadovoljni  građani" - naveo je Višekruna.

Ističe da je prošle sedmice bio prisutan na zboru građana mjesne zajednice Centar 1.

- Na tom skupu iskazano je određeno nezadovoljstvo, a na koje smo odgovorili činjenicama i argumentima i nisam stekao utisak da je tim ljudima ovako nešto bilo u planu - naglasio je Višekruna.

Iako su slova vraćena, kako je kazao, ovaj vandalski čin mora biti rasvijetljen do kraja i tretiran kao ono što stvarno jeste, a to je krađa i oštećenje gradske imovine.

nezavisne.com

 

Tagovi: