UKC RS odbio Stanivukovića: Radnike i pacijente želimo poštedjeti rijalitija

Univerzitetski klinički centar RS odbio je zahtjev gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da dođe u posjetu ovoj zdrvavstvenoj ustanovi i pacijentima. U oštrom odgovoru, poručili su da su posjete pacijentima zabranjene od 12.2.2020. godine s ciljem sprečavnaja širenja korona virusa.

“U slučaju širenja virusa to može biti fatalno za pacijente. Vjerujemo da bi to trebao znati gradonačelnik obzirom da je na čelu Štaba za vanredne situacije Grada Banjaluka”, naveli su.

“Nije potrebna medijska pompa”

Kazali su i “da bi se potpisao Ugovor o isplati jednokratne novčane pomoći zdravstvenim radnicima UKC Republike Srpske, nije potreban sastanak sa Upravom”. Zatražili su hitnu isplatu sredstava nakon potpisivanja ugovora poručivši da za to nije potrebno slikanje i medijska pompa”.

“Zdravstveni radnici naše ustanove već dvije godine žive jedan, za gradonačelnika nepoznat način života i nemaju vremena niti za svoje porodice, a kamoli za fotografisanje. Oni za to vrijeme liječe kritično oboljele pacijente i mi smo ponosni na njih. Žao nam je što se gradonačelnik nije udostojio da dođe ranije u našu ustanovu, već je prije i tokom pandemije lažirao navodne „afere“ otežavajući nam rad. Tada je tim istim pacijentima i radnicima pokušao uskratiti kiseonik, hranu i osnovno pravo na liječenje i rad što je neoprostivo zbog činjenice da su se zbog njega ovdje proživljavale prave drame. Kao profesionalci braneći dignitet naše ustanove želimo sve radnike i pacijente poštedjeti rijalitija kojeg gradonačelnik konstantno vodi i ne želimo učestvovati u tim igrama i mogućim neugodnim scenama koje bi se mogle desiti tokom posjete, jer su svi radnici dovoljno ogorčeni na rad gradonačelnika i njegov odnos prema njima, kada se zna da je prvi gradonačelnik u svijetu koji je tužio zdravstvene radnike Ustavnom sudu”, kazali su iz UKC RS.

“Gradonačelnik je protiv isplate”

Naveli su da će Pravna služba dostaviti potpisan Ugovor o isplati pomoći zdravstvenim radnicima, a gradonačelnika pozivali da isplatu izvrši u što kraćem roku.

“I na kraju da istaknemo da je od prvog dana gradonačelnik bio protiv isplate sredstava svim zdravstvenim radnicima i podsjećamo ga da je to isključivo bila inicijativa Skupštinske većine Grada Banjaluka kojoj se ovim putem i zahvaljujemo”, zaključili su iz UKC RS. N1

Tagovi: