Sud je vratio na posao - Višković opet smijenio

Potpis Radovana Viškovića na rješenje o vraćanju Nataše Kostić na mjesto pomoćnika ministra za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i veza nije se ni osušio, a premijer Srpske je već potpisao novo, kojom je smjenjuje.

Ovo je samo za neupućene iznenađujuća odluka s obzirom da je ovo ustaljeni način na koji Višković domaće pravosuđe izvrgava ruglu.

Kostićeva je na posao vraćena po presudi Okružnog suda u Banjaluci jer je njena smjena bila nezakonita, ali je istog dana opet razriješena dužnosti.

Na njeno mjesto je vraćen Dragan Stanimirović, SNSD-ov kadar iz Bijeljine a koji ju je zamijenio i kada je prvi puta smijenjena u januaru ove godine.

Ona nije htjela da komentariše svoj slučaj, tako da smo ostali uskraćeni za informaciju da li će se ponovo krenuti u sudski postupak.

Portal CAPITAL je u jučerašnjem tekstu upravo predvidio ovakav scenario.

Naime, vlast u Srpskoj je u više navrata pokazala da ne postoji pravosudna institucija koja ju može spriječiti u njenim namjerama, bez obzira da li je to utemeljeno na zakonu ili ne.

To najbolje znaju bivši direktor Inspektorata Republike Srpske Predrag Tomić i bivši direktor Republičke uprave za igre na sreću, Mladen Simić.

(Capital)

Tagovi: