Stanivuković prvi put sa Radojičićem nakon izbora

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković razgovarao je danas u Beogradu sa prvim čovjekom srpske prestonice Zoranom Radojičićem. Dva gradonačelnika su razgovarala o pandemiji koronavirusa, ekonomskom i infrastrukturnom razvoju Banje Luke i Beograda.

Stanivuković je istakao da je dužnost da gradonačelnici ovih gradova sarađuju bez obzira na to ko bio na čelu Banje Luke i Beograda. Mlade generacije koja dolaze su, kazao je Stanivuković, dokaz svjetle budućnosti srpskog naroda.

„Razgovarali smo o centralizovanju javnih nabavki, novom konceptu predškolskog vaspitanja, modifikovanju javnog prevoza. Povelja o bratimljenju dva grada nije samo slovo na papiru. I Banja Luka je dužna da ide ukorak sa Beogradom“, rekao je Stanivuković. 

Radojičić je rekao da su dva gradonačelnika razgovarali i o problemima koji su pogodili dva grada tokom pandemije koronavirusa. On je istakao da će u narednom periodu dobre prakse jednog biti primijenjene u drugom gradu.

„Najviše smo govorili o stvarima koji se tiču ekonomskog i infrastrukturnog razvoja Beograda. Govorili smo i o tome kako smo organizovali rad predškolskih ustanova. Bilo je govora i o racionalizaciji Gradske uprave“, kazao je Radojičić.

G. D.

Tagovi: