Šest medalja za članove banjalučkog "Lotosa"

Članovi Kungfu Vušu kluba „Lotos“ iz Banje Luke osvojili su četiri zlatne i dvije srebrne medalje na 15. državnom Vušu prvenstvu koje je prethodnog vikenda održano u Srebrenici.

Zlato za „Lotos“ osvojili su Vasilija Gajanović (dvije medalje), Boris Pećanac i Ana Matavulj, dok su se srebrnim odličjem okitili Mirjana Sitnić i Bojan Milojević.

Trener „Lotosa“ Dragan Đumić za naš portal kaže da su ovakva takmičenja najbolja prilika da članovi kluba, takmičari, ali i rekreativci vide da se trud i upornost na koncu isplate.

- Iza ovakvog rezultata stoji predan i dug rad. Rad sa onima koji žele da zaista nauče kinesko borenje predstavlja veliko uživanje, ali i veliki izazov, jer je konkurencijama u pojedinim disciplinama izuzetno snažna - kazao je Đumić.

On dodaje da će „Lotos“ u narednom periodu pokušati da kinesko borenje uvede i kao obavezan predmet na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta i to u saradnji sa Konfučijevim institutom iz Banje Luke.

- Kinesko borenje se ne izučava na našim fakultetima. Mislim da bi studenti trebali da se upoznaju sa određenim aspektima kineskog borenja, jer kinesko borenje predstavlja temelj ukupnog borenja danas - kazao je Đumić.

G. D.

Tagovi: