SDS otela pečate opštinskim i gradskim odborima

Svi gradski i opštinski odbori SDS-a vratili su, kako saznaje naš portal, okrugle, a zadužili samo kockaste pečate za protokole na osnovu koji se mogu samo primati dokumenti. 

Izvor našeg portala navodi da gradski i opštinski odbori bez okruglog pečata ne mogu slati dopise, prigovore, demantije, ugovore za izbore. 

- Vraćeni su svi pečati. Ni interne dokumente više ne možemo potpisivati i pečatiti. Potpis bez pečata je besmislen. Ovo je tihi puč u stranci i potpuno razvlašćivanje i degradacija opštinskih odbora. Diktatura na mala vrata - ističe naš sagovornik iz vrha stranke.

Naš sagovornik ističe da se više ne mogu slati ni interni dokumenti bez okruglog pečata. Dopisi opštinskih odbora prema višim i nižim organima stranke su besmisleni bez ovog pečata.Saznajemo da su okrugli pecati oduzeti opštinskim i gradskim odborima zbog navodnih zloupotreba. 

Dio Statuta SDS-a koji reguliše ovo pitanje promijenjen je prošle godine, za vrijeme vanredne situacije, kada je uveden i drugi potpredsjednik SDS-a.  Predsjednik stranke može izmijeniti Status za vrijeme vanredne situacije umjesto skupštine SDS-a.


G. Dakić