Rukometašica Branka Majstorović: Želimo vratiti titulu u Banjaluku

Osvojila sam titulu i Kup BiH sa Borcem, osjećaj je odličan, sada se nadam da ću to uskoro ponovo doživjeti u Banjaluci, rekla je u ovom trenutku najstarija igračica Borca Branka Majstorović.

Iako ima tek 26 godina, Majstorovićeva je u ovoj generaciji ŽRK Borac najiskusnija rukometašica. Nakon epizoda u Izviđaču i Miri, sjajna Banjalučanka i članica posljednje generacije "osica" koja je osvojila trofej, prošle godine se vratila u matični klub kako bi mu pomogla da se vrati na puteve stare slave.

"Bila je teška situacija, ali su direktor Darko Savić i predsjednik kluba Nada Tešanović dobar tandem, spoj iskustva i entuzijazma koji su stvarno napravili dobru priču i omogućili nam sve neophodne uslove. Podigli su klub na viši nivo.  Naravno da nam je želja i ambicija da vratimo titulu u Banjaluku. Obezbijeđeni su uslovi za osvajanje titule, ali je na nama igračicama da mi svojim trudom i zalaganjem to ostvarimo", ističe Majstorovićeva.

Banjalučanke se već uveliko spremaju za novu sezonu u kojoj imaju najveće ambicije. Ekipa boravi u Banjaluci, a prema njenim riječima, tim će biti u prednosti u odnosu na rivale, najviše zbog trenera Radeta Unčanina.

"Treninzi su raspoređeni, ujutru teretana, treninzi snage, naveče lopta, taktika. Atmosfera među igračicama je odlična, pozitivna, zadovoljne smo izborom trenerskog kadra. Mislim da smo u prednosti u odnosu na ostale klubove upravo zbog trenera Unčanina, koji je trenutno jedini trener s titulom prvaka Evrope. Njegovo iskustvo ima veliki značaj u ekipi", naglašava rukometašica Borca, prenose Nezavisne.

Ono što je zanimljivo jeste da se Majstorovićeva ne može u potpunosti staviti na raspolaganje stručnom štabu, s obzirom na to da se početkom godine zaposlila, ali to je ne sprečava da kada je prisutna na treninzima daje sve od sebe, a sve u cilju da njen klub ove sezone ispuni očekivanja.

"Zaposlila sam se u januaru u banji Slatini, stižem na večernje treninge, jutarnje nažalost propuštam. Zadovoljna sam situacijom i naravno tim što treneri kao i Uprava imaju razumijevanja i izlaze mi u susret s obzirom na posao. Najstarija sam igračica trenutno i mislim da im svojim iskustvom i podrškom mogu dosta pomoći", kazala je ona i dodala:

"Što se tiče mojih planova za dalje, planiram ostati u klubu dok god budem imala vremena i mogućnosti da stižem na treninge."

Rukometašice Borca vrlo brzo će krenuti s takmičarskim utakmicama. Pred "osicama" je završnica Kupa Republike Srpske i polufinali duel protiv Mire, a zatim i početak Premijer lige BiH. U okviru prvog kola Banjalučanke će gostovati kod ekipe Krivaje.