Članovi RK “Kaluđer” donirali namirnice javnoj kuhinji

Članovi Rukometnog kluba “Kaluđer” donirali su juče humanitarnom udruženju “Mozaik prijateljstva” namirnice u vrijednosti od 1.000 KM, a sredstva za ovu donaciju prikupljena su tokom juna.

Javnoj kuhinji “Obrok ljubavi”, koju vodi udruženje “Mozaik prijateljstva”, namirnice su svakodnevno potrebne, a svaka pomoć je dobrodošla.

- Vidjeli smo brojne apele ovog udruženja, koje svakodnevno čini nadljudske napore i obavlja herojski posao da pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Odlučili smo se da organizujemo akciju prikupljanja novca kako bismo kupili namirnice za rad kuhinje - kazao je jedan od članova “Kaluđera”.

Iz “Mozaika prijateljstva” ističu da svakodnevno pripreme više stotina obroka, a to iziskuje velike količine osnovnih životnih namirnica, piše Glas Srpske.

- Za jedan ručak potrošimo i do nekoliko kilograma mesa i povrća, jer je broj korisnika zaista veliki. Brojne organizacije se odazivaju našim apelima i zaista smo svima zahvalni, jer bez njih ne bismo mogli ispunjavati svoju misiju - istakli su iz ovog udruženja.