Trifunović okupio Igokeu na početku priprema, Rašad Von se priključuje u četvrtak

Košarkaši Igokee počeli su sa pripremama za narednu sezonu u regionalnoj ABA ligi, a na prvom treningu Aleksandrovčana pojavili su se svi igrači osim Amerikanca Rašada Vona čiji se dolazak očekuje u četvrtak.

- Mi smo imali pet – šest dana gdje su trenirali momci koju su u program Igokee kako bismo došli do zaključka koje momke ćemo inicijalno pripojiti prvom timu, a na koje ćemo računati za Ligu Republike Srpske I Ligu BiH. Bitno je da su se  svi odazvali na vrijeme , svi su došli u dobrom stanju. U ovom danima ćemo imati pažljiviji uvod, ako bismo zaobišli povrede. Svi su došli rapoloženi, svi sa dobrom radnom etikom tako da nas sada očekuje naporan rad. Čekamo još Rašada Vona koji se zbog problema sa putnom ispravom nije pojavio još, on će u Laktaše stići u četvrtak I već naredni dan ćemo ga imati na treningu – rekao je trener Igokee Aleksandar Trifunović.

Igokea će kompletne pripreme odraditi u Laktašima a moguć je odlazak nan eke kvalitetne turnire.

– Nekoliko utakmica ćemo igrati u Lakrašima krajem mjeseca, poslije toga ćemo u Kranjskoj gori igrati protiv ekipama Laškog i Ulma, a u povratku u Banjaluku očekuje nas i meč  Cibonom. U periodu od 10. septembra do početka lige ćemo odigrati još nekoliko mečeva. Imali smo poziv za jedan turnir u Turskoj ali smo ga otkazali jer nismo mogli povezati još jednu utakmicu u tom sistemu tako da smo “kratki” za dva meča. Moja želja je da to budu biti što jači protivnici, opet ne želimo da „pipamo“ protivnike sa kojima ćemo igrati u prva dva tri kola – rekao je trener Igokee.

Igokea će, s obzirom na igrače koji su stigli imati izbalansiran tim, kvaliten na svim pozicijama, a Trifunović dodaje da su svi igrači pažljivo birani.

– Vrlo teško je imati granciju bilo čega ali ekipa je birana u dogovoru sa ljudima koji su me potpisali i u skladu sa finasijskim mogućnistima. Masimalno smo pokušali da izaberemo funkcionalan tim koji se uklapao u budžetom i  se probamo da se obezbjedimo po mom trenerskom ukusom. Neke stvari imamo nasleđene to smo morali uklopiti. Svjesno smo ušli u selektiranje i da neke loše stvari minimalizjemo da nam se određeni nedostaci ne osvete. Probali smo da biramo ekipu koja će sa svakim timom na svakom terenu apsolutno konkurentno igrati i želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim. Ovo nije floskula i mislim da da ćemo voditi računa o atmosferi koju moramo da imamo za sebe i koju moramo da prenesemo na ljude koji će nas pratiti kako bismo imali interakciju koja će nas gurati naprijed.

Srpska.info

Tagovi: