Radosavska: Stigla voda sa Crnog vrela

Gradonačelnik Igor Radojičić zajedno sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović posjetio je juče selo Radosavsku, gdje je pušten u rad novi vodovod za ovo selo, u okviru velikog projekta vodosnabdijevanja „Voda 1“.

– U Radosavksu je stigla voda sa Crnog vrela. Više od devet kilometara vodovoda sa rezervoara na Đurića glavici, stiglo je do Radosavske i sada se radi sekundarna mreža dužine preko šest kilometara – kazao je Radojičić.

Ovo je velika investicija, kako je naveo, za oko 150 domaćinstava koji bi trebalo da dobiju stabilno snabdijevanje vodom.

- Kada se sumira ulaganje u primarnu i sekundarnu vodovodnu mrežu, to je ulaganje od 1,3 miliona KM. Rješavanjem pitanja vodosnabdijevanja mještani će ovdje imati odlične uslove za život – naglasio je Radojičić.

Na ovom prostoru, kako je najavio, nastaviće se realizacija projekata iz „Vode 2 i 3“, gdje predstoje radovi u zaseoku Blagojevići i dijelu Slavićke.

- Tako da će čitav ovaj kraj od Piskavice, Radosavske , Slavićke i Borkovića imati uredno snabdijevanje vodom – zaključio je Radojičić.

Predsjednica Cvijanović je istakla da joj je zadovoljstvo što može danas da podijeli radost sa mještanima zbog realizacije značajnog projekta.

Ovo je, kako je istakla, još jedan uspješno riješen projekat gradonačelnika Radojičića i njegovog tima.

- Ostaje podrška republičkih institucija za sve ono što namjeravaju da rade i što je projektovano u okviru strateških projekata grada. Zadovoljstvo je još veće jer je gradonačelnik uspio da riješi i ova važna infrastrukturna pitanja uprkos situaciji izazvanoj korona virusom – kazala je predsjednica Cvijanović.

Saša Kasalović mještanin Radosavske, zahvalio je gradonačelniku na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja, ističući da je ovo za njih istorijski događaj.

Tagovi: