Radojičić traži smanjenje cijena karata gradskog prevoza

Gradski prevoz u Banjaluci je privatni prevoz, obratili smo se prevoznicima da cijene koriguju u skladu sa novim cijenama goriva, i o tome traže saglasnost Grada, kazao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

On je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, kazao da se prodaju samo radničke karte, s obzirom na to da studenti i đaci nemaju redovne aktivnosti, a penzioneri na osnovu mjera treba da se što manje kreću.

- Starijim licima je preporučeno da ne koriste javi prevoz, jer je to rizično za njih, kazao je Radojičić i dodao da oni bez prijeke potrebe ne treba da koriste javni prevoz.

Podsjetio je da je broj polazaka autobusa prilagođen.

On je kazao da je Dom zdravlja Banjaluka u fazi reorganizacije. Istakao je da je za djelatnosti koje su juče počele sa radom, kontrolnim organima naloženo je da ove sedmice djeluje savjetodavno, ali mogu se izricati i kazne u slučaju flagrantnog kršenja mjera.

On je dodao da je Gradski štab za vanredne situacije razmatrao dalje ukidanje mjera, te istakao da za kršenje mjera kućne izolacije važe prekršajne norme.

Tagovi: