Put u Motikama rak rana mještana, nadležni bez konkretnog odgovora

Radovi na putu u Motikama mjesecima stvaraju problem mještanima, a iz Gradske uprave Banja Luka su na pitanje kada će biti gotovi i koliko je novca izdvojeno izbjegli odgovor.

Mještanin ovog banjolučkog naselja Dragan Petrić obratio se i našem portalu mojabanjaluka.info iznoseći višemjesečni problem raskopane dionice od garaža "Pavlović Tursa" do račvanja ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića i Ljevčanske. 

-  Lani je sanirano klizište na ovom putu, a sada imamo dva problema koji, osim što stvaraju gužve ugrožavaju i bezbjednost mještana - kazao je Petrić za naš portal.

Kako je objasnio, mostić poslije "SL" marketa prekopan je prije tri mjeseca i bez ograda je. Prema njegovim riječima vozila se ne mogu mimoići. 

- Izvođač je zatim raskopao i klizište duž cijele dionice zaboravivši postaviti šahtove - pojasnio Petrić ističući da je put sve gori jer već mjesec dana ni mašina ni radnika na terenu.

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve kazali su da je u toku završna faza radova koja se odnosi na polaganje cijevi za oborinsku i fekalnu kanalizaciju zbog čega je na pojedinim dionicama saobraćaj preusmjeren na alternativne pravce.

- Izvođač radova će omogućiti bezbijedno kretanje učesnika u saobraćaju u zoni gradilišta, dok će zimske službe omogućiti bezbijedno kretanje u zimskim uslovima -odgovorili su iz GU Banja Luka za portal mojabanjaluka.info 

Dodali su da će se trenutna oštećenja na kolovozu u naselju Motike sanirati kroz redovna održavanja saobraćajnica u skladu sa budžetskim sredstvima i vremenskim uslovima.

Iz Gradske uprave Banja Luka nismo dobili odgovore na pitanja ko je izvođač, koliko novca je izdvojeno za ovaj projekat, niti  zašto radnici nisu na terenu.

J. Stanić

Tagovi: