Proglašen krivim za ubistvo u sačekuši

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Miljan Vujović (39) iz Bileće bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Petra Bajčetića, vlasnika kafića “NN” u Bileći.

Vujović je u aprilu prošle godine proglašen krivim za organizovanje zločinačkog udruženja i teško ubistvo, ali je nakon žalbi Republičkog javnog tužilaštva i odbrane, presuda ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje.

U ukinutoj presudi se navodilo da je zločinačko udruženje organizovano u septembru 2016., a članovi su bili Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedna neidentifikovana osoba.

Vujović je prema optužnici, osmislio plan da zajedno sa Radmilovićem, Dendom i nepoznatom osobom, otmu Petra Bajčetića zbog neraščišćenih odnosa.

Prvobitni plan bio je da otmu Bajčetića kada vozilom naiđe putem Bileća – Trebinje. Vujović je u međuvremenu saznao da Bajčetić neće otići na put, pa je izmijenio plan. Zajedno s nepoznatom osobom Bajčetića je sačekao ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića u Bileći. Kada je Bajčetić izašao iz automobila Vujović i pomagač pokušali su da ga uguraju u vozilo, ali im je Bajčetić pružio otpor i u tom naguravanju pogođen je s dva hica iz pištolja i podlegao je na putu za bolnicu u Podgorici.

Vujović je nakon zločina umakao i nepune dvije godine se nalazio u bjekstvu. Na osnovu međunarodne poternice uhapšen je u Beogradu i izručen pravosuđu Srpske.

U ovom slučaju Radmilović je ranije osuđen na 16 mjeseci zatvora, Denda na 13 mjeseci, Bjelica na godinu dana. Osuđen je i bivši pripadnik MUP RS Dragan Šarenac na šest mjeseci zatvora, jer je Vujoviću pomagao u uklanjanju tragova. Niko od njih nije učestvovao u ubistvu Bajčetića.

(srpskainfo)

Tagovi: