Pritvoren "bludni" nastavnik informatike

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu odredio je jednomjesečni pritvor nastavniku informatike Milošu N. (60) iz Mrkonjić Grada kojeg sumnjiče za krivična djela polno uznemiravanje i zadovoljenje polnih strasti pred djetetom, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Pritvor mu je određen na prijedlog banjalučkog Okružnog tužilaštva koje ga tereti da je 7. maja počinio pomenuta krivična djela na štetu dva maloljetna licau u prostorijama Osnovne škole ”Ivan Goran Kovačić” U Mrkonjić Gradu.

- Nakon ispitivanja, tužilac zatražio određivanje pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Prema nepotvrđenim informacijama osumnjičeni Miloš N. je pijan došao na nastavu te je od dvije učenicama, starosti 12 i 13 godine, tražio da ”skinu gaćice”. - To su nezvanične priče i još se utvrđuje da li je to zaista bilo tako.

Učenice su žalile na nastavnika i to je prijavljeno policiji koja ga je ubrzo uhapsila. Utvrđeno je da je teško pijan - rekao je izvor blizak istrazi.

Navodno ovaj nastavnik već duže vrijeme ima problem sa alkoholom. Ukoliko se dokaže krivica osumnjični bi mogao da dobije višegodišnju katnu, Krivični zakonik Republike Srpske za polno uznemiravanje predviđa kaznu do dvije godine zatvora, a za zadovoljenje polnih strasti pred djetetom do tri godine zatvora.

Glas Srpske

Tagovi: