Prevoznici u trci za nove autobuske linije, putnicima presudna cijena karte (FOTO)

Gradska uprava ima velike planove kada je u pitanju modernizacija i standardizacija javnog prevoza, a na prevoznicima je da zadovolje tražene kriterijume. Sve bi trebalo da bude u korist građana, ali kako to obično biva, sve se završi otimanjem prevoznika za isplative linije.

Direktor preduzeća “Autoprevoz”  Dejan Mijić za portal MojaBanjaluka.info kaže da, što se njih tiče, neće biti promjena kada je riječ o broju linija i da su u svakom slučaju zakinuti.

“Grupa linija koju mi sada vozimo je i dalje najmanja. Očekivali smo da će biti uvažen zahtjev mještana Kuljana i Barlovaca da se linija 13A produži prema Kliničkom centru, jer je to dugo na čekanju. Očekivali smo i da će neke od naših linija preusmjeriti prema tržnom centru Delta”, kaže Mijić.

U „Autoprevozu“ su ogorčeni i zbog toga što, uprkos tome što su u posljednjih nekoliko godina intenzivno radili na tome da klimatizuju sva vozila, taj kriterijum, od osam traženih, nosi najmanje bodova. 

“Očekivali smo da će to da nosi mnogo više bodova. Mi smo išli na ono što je najavljivano da će biti uslov. Mi smo zadnjih godinu dana ulagali u sve što je traženo tenderom, u izgradnju radionice, centralne praonice, u kupovinu vozila. Sigurno smo u zadnje dvije-tri godine uložili više od tri miliona maraka”, kaže Mijić. 

Opozicija u gradu na Vrbasu, za generalno loše stanje u javnom prevozu, optužuje gradske vlasti. Sve je, ističe, palo na teret građanima i autoprevoznicima.

„Grad Banjaluka ima jedan od najskupljih javnih prevoza u regionu i jedini je grad u regionu koji ne subvencioniše javni prevoz. Rezultat toga je da samo 10% građana koristi javni prevoz“, kaže predsjednik Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković.

Iz Gradske uprave su najavili da će tokom ovog mjesta sjesti za pregovarački sto za prevoznicima kako bi se došlo do dogovora o cijeni karte. Prevoznici će u narednom periodu imati obavezu da prodaju set od pet karata i kod vozača, tako da će putnik imati cijenu prevoza od 1,50 umjesto 1,80 KM koliko košta pojedinačna karta.

Sve je to, za naš standard, preskupo, žale se putnici koji putuju gradskim prevozom.

“Cijena goriva je zbog korone nikad niža, a cijena karata ostala ista. Zbog korone, smanjen je i broj polazaka. Mogli su da spuste cijenu, makar dok traje ova vanredna situacija”, kaže za naš portal Miloš T. koji svakodnevno putuje autobusom na liniji Priječani – Centar.

“Ja putujem sa Lauša u centar svaki dan. Ta linija u suštini trenutno ne postoji, nego su svi polasci sa Saračice, Bistrice. Zamislite samo koliko je to putnika u jednom autobusu, a trebalo bi i da se pridržavamo epidemioloških mjera i da držimo distancu. To je nemoguće u ovim uslovima”, kaže Vesna iz banjalučkog naselja Lauš.

Foto: MojaBanjaluka.info

Prema uslovima javnog poziva za prikupljanje prijava za obavljanje javnog gradskog i prigradskog prevoza lica na području grada za narednih sedam godina,  svi autobusi će ubuduće morati da budu klimatizovani, a prevoznici će imati rok od tri godine u kojem su dužni da uvedu ovaj standard.

Takođe, prevoznici će za najviše pet godina morati imati prilazne rampe za lica sa invaliditetom, a u okviru razvoja tzv. pametnog grada, u budućnosti će se ići i na uvođenje novih rješenja poput elektronskog praćenja autobusa i „pametnih“ autobuskih stajališta.

Sanja Bursać