Preminuo privrednik Slobodan Stanković

Nakon duge i teške bolesti, preminuo je poznati banjalučki privrednik Slobodan Stanković, saznaje mojabanjaluka.info.

"Integral inženjering" je najveća građevinska kompanija koja je gradila mnoge infrastrukturne projekte u Srpskoj, kao i autoputeve. Ova kompanija je angažovana na izgradnji puteva i mostova širom Zapadnog Balkana, ali se pored niskogradnje bavi i drugim građevinskim poslovima. Na najviše projekata angažovana je u Bosni i Hercegovini.

Najvredniji ugovor potpisan je tokom marta 2022. godine i odnosi se na projektovanje i izgradnju autoputa na deonici Rača (Srbija) – Bjeljina (Republika Srpska). Ovaj posao vredan je preko 131 milion evra, a za glavnog izvođača izabrana je upravo firma iz Laktaša, kako pokazuju javno dostupni podaci Agencije za javne nabavke.

Firma je do 2017. godine imala trojicu vlasnika među kojima je Slobodan Stanković imao 33 odsto udjela u vlasništvu. Međutim, vlasnička struktura mijenja se krajem 2018. godine kada je Stanković upisan kao jedini vlasnik (100 posto).

Firma "Integral inženjering" posljednjih godina bila je angažovana na izgradnji zatvorenih bazena u Trebinju u Republici Srpskoj, pripremnih radova na izgradnji bloka 7 termoelektrane u Tuzli, kao i izgradnji petlje prema aerodromu Banja Luka.

Krajem maja 2021. godine firma je potpisala ugovor za izgradnju dionice brze ceste Okučani (Hrvatska) – granica Bosne i Hercegovine, evropskog putnog pravca E-661 koji povezuje Split sa Banjom Lukom, Viroviticom i Balatonom. Vrijednost radova procenjena je na skoro 38 miliona evra bez PDV-a.

mojabanjaluka.info

 

 

Tagovi: