Predstavnik BiH na Svjetkom kupu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

Završen je Svjetski kup u Egiptu na kojem je učestvovalo oko 120 takmičara iz 25 država i na kojem je Bosna i Hercegovina imala svog predstavnika.

BiH su predstavljav takmičar Haris Eminović i trener Jovica Šormaz.

Eminović je zavrsio takmičenje na sedmom od devet mjesta u pojedinačnom dijelu takmičenja. U grupi je bio sa trenutno trećim igračem svijeta i osvajačem zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012, osvajačem bronzane medalje na Paraolimpijadi  u Brazilu 2016, ujedno i prvak Azije u 2019. godini.

- Meč protiv osvajača medalja na Olimpijskim igrama bio je izazov i pokazatelj koliko Haris može u ovom momentu. Poražen je 0:3 (7:11, 6:11 i 4:11), ali je ostavio odličan utisak i potvrdio veliki talenat - kažu u klubu.

Drugi takmičar u grupi, Mahmoud Bašir, igrač iz Egipta, koji je prvak Afrike za 2019. godinu ima već vizu ostvarenu za Tokiju. Haris je odigrao dobar meč sa Bashirom, izgubio je 3:1, četvrti set je izgubio na razliku i tako nije uspio proci u nokaut fazu.

- Hvala Paraolimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine na velikoj podršci, koji je omogućio da Bosna i Hercegovina ima svog predstavnika na ovom velikom takmičenju - saopšteno je u klubu.

Tagovi: