Požar u Еko zoni Zelenkovac: Plamen progutao bungalov

Veliki požar izbio je sinoć u poznatom izletištu “Zelenkovac” kod Mrkonjić Grada u kojem je izgorio jedan od najstarijih bunagalova u Еko zoni, a s njim i ostava sa umjetničkim slikama i dio arhiva.

Kako je na Fejsbuku objavio Borislav Janković, poznatiji kao Boro Zelenkovac požar je izbio oko ponoći i jedan od objekata je u potpunosti izgorio. Uzrok požara nije poznat i više informacija biće poznato naknadno, prenosi ATV.

- Imali smo tešku noć za Zelenkovac i za sve nas koji ga volimo. Oko ponoći izbio je požar. U plamenu je nestao jedan od najstarijih objekata na Zelenkovcu. Još uvijek nemožemo da iznosimo informacije u vezi uzroka požara. Kad budemo imali više informacije iznijećemo ih, po potrebi u javnost - naveo je Boro Zelenkovac.

On kaže da je blagovremenom intervencijom policije i vatrogasaca požar lokalizovan iako je prijetio da uništeni ogromni pojas crnogorične i lako zapaljive šume.

U svoj, ovoj, nesreći padala je kiša tako da nisu izgorjeli hektari šume. Ovdje ističemo požrtvovanost DVD Vatrogasno društvo Mrkonjić Grad, koji su balogovreno pristigli na lice mjesta i preduzeli sve neophodne mjere. U objektu gdje su se nalazile dnevna soba kupatilo, kuhinja, spavaona, terase i ostava sa umjetničkim slikama i dijelom arhiva su zauvjek nestali u požaru. Šokirani smo onim što se desilo - napisao je Boro.

Fotografije OVDJE

Dodao je da je bungalov bio u zajedničkom korištenju sa porodicom Kosić, kojima je izrazio žaljenje i obećanje da će sagraditi novi objekat.

- Požar je lokalizovan uz pomoć vatrogasaca, a nama ostaje tuga za tom divnom,  drvenom kućicom, koja je, svima koju su boravili u njoj, pružala ljubav - napisao je Boro.

On kaže da požar nije uticao na ostale planirane aktivnosti i obaveze. Trenutno je raspoloživo sedam bungalova sa ukupno 42 ležaja.

- Teško pogođeni ovom katasrofom, spremni smo da ugostimo nove posjetioce Zelenkovca u narednom periodu. Tužni smo i  pogođeni ovim što nam se desilo - istakao je Boro Zelenkovac.

banjaluka.net

 

Tagovi: