Potvrđena optužnica protiv poslanika Ujedinjene Srpske

Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu protiv poslanika Ujedinjene Srpske Kostadina Vasića i njegovog kuma Todora Nikolića koji su osumnjičeni da su 30. decembra 2017. godine teško pretukli Vasićevog komšiju i daljeg rođaka Ljubišu Vasića.

- Povodom potvrđene optužnice Vasić i Nikolić su se izjasnili da nisu krivi. Nakon toga zakazan je glavni pretres i u toku je izvođenje dokaza po prijedlogu tužioca. Nakon toga slijedi izvođenje dokaza po prijedlogu optuženih - istakaao je za portal MojaBanjaluka.info sekretar Suda Čedo Jović.

Ljubiša Vasić je zbog povreda proveo mjesec dana u bijeljinskoj bolnici. On je kasnije istakakao da se incident dogodio u kafani „Džentlmen“ Kostadina Vasića.

- On mi je često prijetio zato što sam se žalio zbog preglasne muzike i nereda, ali nikada nije fizički nasrtao na mene. To veče me je prvo prozivao i psovao ustašku majku, zato što mi je majka Hrvatica, a kada sam im odgovorio, onda su on i njegov kum Todor Nikolić skočili na mene i brutalno me pretukli. Slomili su mi vilicu, imao sam potres mozga i podlive krvi po cijeloj glavi - kazao je Vasić.

Okružno tužilaštvo Bijeljina podiglo je 30. avgusta prošle godine optužnicu protiv Vasića i Nikolića. Optužnica je potom dostavljena Osnovnom sudu u Zvorniku koji ju je potvrdio 13. septembra 2018. godine.

Vasić nije želio da komentariše potvrđivanje optužnice.

- Zauzet sam, prijatno - kratko je rekao Vasić.

Bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio je prošle godine Vasića iz ove stranke „zbog teže povrede Statuta“. Vasić se nakon toga priklonio Ujedinjenoj Srpskoj Nenada Stevandića.

Vasić je ujedno posljednji u nizu Stevandićevih kadrova koji imaju probleme sa zakonom. Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske u Kotor Varošu Nenad Milisavić uhapšen je prije 20 dana zbog sumnje da je pronevjerama oštetio preduzeće „Sim Tehnik“ za 45.000 evra (90.000 maraka). Nakon toga, Milisavić je podnio ostavku na funkciju predsjednika OO Ujedinjene Srpske u Kotor Varošu.

Goran Dakić