Policija sankcionisala 56 građana zbog nepoštovanja policijskog časa i izolacije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Zbog nepoštovanja policijskog časa u Republici Srpskoj, policijski službenici su sinoć od 20,00 časova do 05,00 časova sankcionisali 56 građanina koji su zatečeni na ulici, van svojih stanova. Građanima koji ne poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat je prekršajni nalog po članu 22 Zakona o javnom redu i miru.

Kada se radi o mjerama poštovanja izolacije:

-U 09,50 časova, 22.03.2020. godine policijski službenici PS za BS Bijeljina su  zaustavili i kontrolisali J.K. iz Dvorova, jer ista nije postupila po naredbi epidemiološke službe kojom je naložena samoizolacija na adresi stanovanja, tj. ista se kretala na javnom mjestu. Licu je uručen prekršajni nalog iz člana 22, Zakona o JRiM-u.

-U 12,10 časova, 22.03.2020. godine, policijski službenici PS Bijeljina 1, na adresi stanovanja su pronašli D.B. iz Patkovače koji je patroli policije predočio rješenje RU za inspekcijske poslove. Isti je potvrdio da je danas napustio mjesto prebivališta kao i da se nije prijavio u epidemiološku službu DZ Bijeljina. Licu je uručen prekršajni nalog iz člana 22, Zakona o JRiM-u.

-U 17,45 časova, 22.03.2020. godine, u ulici Vojvode Stepe Stepanovića, grad Trebinje, od strane A.K. iz Trebinja, narušen je JRiM iz člana 22 (samoizolacija). Počiniocu izdat prekršajni nalog.

– B.B. iz  Oštre Luke, nije postupio po rješenju Republičke Uprave za inspekcijske poslove, a koje se odnosi na kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana, čime je narušio JRiM iz člana 22, ZoJRM.

-U 15,00 časova, 21.03.2020. godine, policijski službenici PS Zvornik, izdali su prekršajni nalog zbog prekršaja iz člana 22, Zakona o JRM-u, Ž.D., jer je utvrđeno da se isti ne pridržava rješenja grada Zvornika, kojim se podrazumjeva boravak u kući od 13.03. do 27.03.2020. godine.

Istovremeno, u protekla 24 časa evidentirano je jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi:

- Oko 20,50 časova, policijski službenici PS Milići su, u Milićima, u ulici Cara Dušana zaustavili PA „Reno“ kojim je upravljao G.M. iz Milića koji je prekršio Odluku Vlade RS o zabrani kretanja poslije 20,00 časova. Takođe, navedenom licu je 22.03.2020 godine na GP Županja, izdato rješenje od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove kojim je navedenom licu zabranjeno kretanje van prostora boravka u trajanju od 14 dana, što je isti prekršio. Obaviješten je dežurni tužilac koja se izjasnila o postojanju KD. Licu je izdat i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 22, Zakona o JRM-u RS.

Tagovi: