Podrška grada Banjaluke za 23 sportske organizacije

Realizacijom projekta "Sport dostupan djeci" Gradska uprava Banjaluka potpisala je danas ugovore sa 23 sportske organizacije kojim se podrazumijeva sufinansiranje članarina u sportskim organizacijama.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da je jasna ideja ovog projekta, a to je mogućnost da naši najmlađi sugrađani treniraju besplatno.

"Srećan sam što je ovim programom mjesečno obuhvaćeno preko 300 naših mališana, koji će imati mogućnost da četiri mjeseca besplatno treniraju", poručio je Stanivuković.

Kazao je da ovogodišnji program obuhvata sufinansiranje članarina za četiri mjeseca.

"Plan je da se broj mjeseci u narednom periodu povećava, što će biti izvodljivo kako budemo osnaživali budžet grada, i to smanjenjem rashoda i povećanjem prihoda. Već sada riječ 'besplatno' postala je jedna od najčešćih riječi, koje možete čuti u gradu - besplatni udžbenici, besplatan javni prevoz, a želja nam je i da sport bude dostupan djeci besplatno", istakao je Stanivuković.

Naglasio je da je u ovoj godini za ovu namjenu izdvojeno 40.000 KM, a plan je da naredne godine ta sredstva budu i veća.

"Kroz rebalans budžeta planirano je da se izdvoji 200.000 KM za podršku sportu, jer je opredjeljenje nove gradske administracije da ulaže u sport. Biće izdvojeno oko šest miliona maraka za infrastrukturne projekte iz oblasti sporta i to za izgradnju novih sala, dvorana, fudbalskih i atletskih terena, ali i mnogo drugih projekata. Uvjeren sam da će ova ulaganja u potpunosti promijeniti sliku grada i Banjaluci vratiti epitet 'grad sporta'",  zaključio je Stanivuković.

Saša Kovačević, trener Gimnastičkog kluba "Spartak" Banjaluka zahvalio se gradonačelniku na podršci u vrijeme pandemije, jer je grad pronašao način da pomogne klubovima da opstanu.

"U našem klubu 29 mališana učestvovaće u projektu 'Sport dostupan djeci', a mislim da ova podrška mnogo znači i djeci i roditeljima", poručio je Kovačević.

Podsjećamo, grad Banjaluka je, u okviru Javnog poziva za realizaciju projekta "Sport dostupan djeci", na koji su pravo prijave ostvarivale klasifikovane sportske organizacije u sportovima I i II kategorije (atletika, košarka, odbojka, plivanje, rukomet, fudbal, boks, biciklizam, vaterpolo, gimnastika, kajak-kanu, karate, stoni tenis, tenis, džudo i šah), podržao 23 od ukupno 26 prijavljenih sportskih organizacija.

Tagovi: