Podnesen izvještaj protiv dvije osobe nakon akcije u bijeljinskom zatvoru

Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini podnesen je izvještaj protiv osoba obuhvaćenih akcijom "Mardelj" i to protiv LJ. S. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i M. G. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ova lica su obuhvaćena akcijom "Mardelj" koja je sprovedena u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Bijeljina, a odnosi se na pretrese prostorija Kazneno-popravnog zavoda u ovom gradu.

Izvještaj su sinoć podnijeli službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Bijeljinsko Okružno tužilaštvo saopštilo je juče da je policija u akciji "Mardelj" u kojoj su pretresene prostorije Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Bijeljina uhapsila LJ. S. i izuzela obimnu dokumentaciju.

"Glasu Srpske" je ranije potvrđeno da je policija u tužilaštvo sprovela direktora KPZ u Bijeljini Milenka Gajića, komandira i policijskog službenika. Oni su saslušaani na neke okolnosti u vezi sa omogućavanjem pogodnosti pritvorenim licima i na druge uočene neregularnosti u KPZ.

Grubačeva je navela da  Okružno tužilaštvo od početka novembra prošle godine vodi istragu u vezi sa zloupotrebom i pogodovanjem pritvorenim licima koja se po rješenju sudova nalaze u pritvorskoj jedinici KPZ-a u Bijeljini.

Tagovi: