Ozdravila sam, idem svojoj kući: Poruku Snježane Novaković Bursać morate poslušati

Šef Kluba poslanika SNSD-a Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać objavila je na Facebooku da se izliječila od virusa korona i da napušta SC "Nikola Tesla" gdje se nalazila u karantinu.

"Poštovani i dragi, ja više nemam virus, ja sam ozdravila i idem svojoj kući! Molim Vas nemojte nikad (ali nikad!) smatrati olako, i kao da su to 'obične', 'svakidašnje' pojave zdravlje, porodica, dom, prijatelji i drugari sloboda, posao, odnosno sve ono što nas svakodnevno okružuje i što nam se u nekim uobičajenim okolnostima podrazumijeva", napisala je ona.

Zahvalila je svima koji su joj olakšali boravak u karantinu i borbu sa virusom.

"Ovo što nam se dešava je prolazno, i vjerujem da će se kriza uspješno u skorije vrijeme okončati, ali nas čekaju mnogi izazovi. Biće potrebno mnoge stvari graditi ispočetka, zato Vas molim da izdržimo još malo, da sačuvamo pozitivan stav, solidarnost, razumijevanje među ljudima ali i opštih okolnosti koje su nas snašle! Sačuvajmo naše zdravstveno slabije sugrađane, zaustavimo širenje virusa. Očito je da mjere koje se provode u cijelom društvu daju rezultate. Bliski kontakt je presudan za širenje virusa tako da Vas molim da sačuvajmo distancu kad god je to moguće. Ostanimo u svojim kućama (kako to sad meni dobro zvuči!), sačuvajmo distancu je to još uvijek najbitnije!", dodala je.

Naglasila je da je pred njom sada period kućne izolacije.

 

Поштовани и драги, ја више немам вирус, ја сам оздравила и идем својој кући!!! Молим Вас немојте никад (али никад!) сматрати олако, и као да су то „обичне“, „свакидашње“ појаве здравље, породица, дом, пријатељи и другари слобода, посао, односно све оно што нас свакодневно окружује и што нам се у неким уобичајеним околностима подразумијева! Хвала свима Вама који сте ми на разне начине олакшали боравак у карантину и борбу са вирусом – прије свих мојој породици, „мојима“ из Завода „Др Мирослав Зотовић“, особљу Студентског центра „Никола Тесла“, колегама из „Дома здравља у Бањалуци“, мојима из странке (посебно бившим МСД-овцима), онима који су ми добацивали разне ситнице у дом и чинили боравак овдје лакшим: другу Топи, Nebojsa Tepic, Гордани Љубојевић, Слави мојој, мојој Божици, Natasa Tomic, Vesna Rudic Grujic, Zinaida Jamakosmanović, Vesna Sladojević-Jošić и Горану, Dragan Stojanovic Mirela Roguljic Kovacevic, мојим комшијама из Дома Марији, Новки и Dragana Kosanovic Janjic и многима Вама који сте ми писали, пружали подршку, слали позитивну енергију, олакшали и у складу са могућим уљепшали протеклих 15 дана. Наравно да нико није срећан што нас је задесила ова пандемија, што смо ускраћени за многе „нормалне“ ставри, али изгледа да нама људима, оваквима какви јесмо, тек кад останемо без нечега постанемо постане јасно колика је вриједност изгубљеног! Ово што нам се дешава је пролазно, и вјерујем да ће се криза успјешно у скорије вријеме окончати, али нас чекају многи изазови. Биће потребно многе ствари градити испочетка, зато Вас молим да издржимо још мало, да сачувамо позитиван став, солидарност, разумијевање међу људима али и општих околности које су нас снашле! Сачувајмо наше здравствено слабије суграђане, зауставимо ширење вируса. Очито је да мјере које се проводе у цијелом друштву дају резултате. Блиски контакт је пресудан за ширење вируса тако да Вас молим да сачувајмо дистанцу кад год је то могуће. Останимо у својим кућама (како то сад мени добро звучи!), сачувајмо дистанцу је то још увијек најбитније! Мени сад предстоји период кућне изолације и једва чекам да се са стеченим имунитетом укључим у активности које могу да допринесу превазиласку ове кризе и њених посљедица! Остајте ми здраво, остајте код куће и СВИ ЋЕМО ПОБИЈЕДИТИ ВИРУС!

Posted by Snjezana Novakovic Bursac on Friday, April 10, 2020