Oslobodio kirije 200 stanara: Gubitak nevažan, želim da svi budu zdravi

Stanodavac iz Bruklina najavio je da će se zbog pandemije virusa korona odreći kirije za april za sve svoje podstanare, a ima ih oko 200.

Amerikanac Mario Salerno je 30. marta na ulazna vrata svih svojih zgrada postavio obavijest koja je njegovim podstanarima izmamila osmijeh na lice.

- Zbog nedavne pandemije virusa Covid-19 koja utiče na sve nas, imajte na umu da se odričem stanarine za april, pisalo je na njoj.

Salerno (59) posjeduje oko 80 apartmana s oko ​​200 podstanara raspoređenih po Vilijamsburgu i Grinpointu. Naveo je da je odluku donio nakon što je čuo više stanara koji su imali novčanih problema zbog virusa.

Na pitanje novinara koliko će biti u gubitku, Salerno je rekao da mu je važnije zdravlje ljudi.

- Želim da svi budu zdravi. O tome se radi, rekao je.

Rođen u srcu Vilijamsburga na aveniji Metropolitan, Salerno je naslijedio benzinsku pumpu svog oca i postao je poznata figura u zajednici. Za NBC Salerno je izjavio kako mu je važnije zdravlje ljudi te da nisu gladni. "Kažem, ne brinite se zbog plaćanja meni, brinite se o svom komšiji i brinite se o svojoj porodici", rekao je.

Kejtlin Guteski, jedna od njegovih podstanarki, morala je zatvoriti frizerski salon i nema prihoda. Nije znala kako će namiriti stanarinu i već se bojala da će se morati vratiti živjeti s roditeljima.

- On je Superman. Predivan čovjek, opisala je Salerna.

(index.hr)

Tagovi: