Osjećajte se bogovski u „Olimpiji“

Lijep, sunčani period je iza nas i dolaskom jesenjih i prvih zimskih dana povlačimo se u kuće i stanove i tražimo tople deke. Fizičku aktivnost svodimo na minimum što za naše zdravlje i nije najbolja opcija.

Stručnjaci ističu da tokom zimskog perioda ne treba da zanemarimo tijelo, pa ni samu fizičku aktivnost. Potrebno je tri puta sedmično izdvojiti svega po 60 minuta da bi se osjećali i izgledali bolje.

Fitnes centar „Olympia“, koji se nalazi u Banjoj Luci, u Ulici Jovana Dučića, u krugu „Čajeveca“, mjesto je gdje svaki građanin može da nađe nešto za sebe.

lokacija

Ovaj centar osnovan je 2010. godine i prostire se na 700 kvadratnih metara. To je prostor koji broji veliki broj sprava za svaki vid vježbi, a trenutno ima više od 1.000 aktivnih članova.

- Mi smo jedan savremeni fitnes centar koji sadrži sve što je potrebno za treninge. Tu su muške i ženske svlačionice, tuševi, ormarići... Posjedujemo veliki broj rekvizita i sprava za vježbanje. Imamo sve, uobičajene sprave za kardio treninge kao i ostalim fitnes centrima, ali ono što nas izdvaja je jedan od najvećih prostora za vježbanje u Banjaluci, što je bitno, posebno u ovo vrijeme pandemije, zbog održavanja fizičke distance - rekao je za mojabanjaluka.info Mladen Subić, profesor fizičkog vaspitanja i sporta, član ATOSA, asocijacije učitelja skijanja BiH i član fitnes centra „Olympia“.

klijenti

Subić ističe da svi građani treba da se uključe u neku fizičku aktivnost, bilo da je u pitanju fitnes, teretana, neki grupni trening ili tome slično.

- Svi se nekako ulijenimo u tim zimskim danima. Svi se povlačimo u toplije prostorije, svi se uspavljujemo. Nažalost. Mislim da trebamo tokom cijele godine da budemo aktivni. Naš fitnes centar je tu za sve naše članove, a vrata su otvorena svima koji žele da aktiviraju svoje tijelo - rekao je Subić.

Dodaje da su u teretani svaki dan aktivna tri trenera koji su na raspolaganju svim članovima koji odluče da posjete Olimpiju, a mimo toga postoje i treneri saradnici koji dolaze i rade sa svojim klijentima.

- Naše osoblje je visoko profesionalno i stručno. Odgovaramo na sve potrebe i zahtjeve naših klijenata. Pored klasičnog aerobnog programa, ovaj centar posjeduje i sprave sa tegovima - navodi Subić.

Ovaj fitnes centar u Banjoj Luci je specifičan jer na jednom mjestu možete koristiti teretanu, ali i trenirati aerobik, jogu, MMA, borilačke vještine, ili dogovoriti grupne fitnes treninge.

- Naš centar posjeduje salu za grupne treninge. Tu naši treneri organizuju treninge sa svojim klijentima. Naš trener Miodrag Štrbac predvodi MMA treninge. Tu se spremaju naši sportisti za takmičenja, ali i rekreativci. Mislim da svako može naći nešto za sebe. Naravno, ovo se odnosi i na muškarce i na žene, svi su dobrodošli - kaže Subić.

Ističe da su cijene članarine u fitnes centru „Olympia“ jedne od najpovoljnijih kako u Banjoj Luci, tako i u regionu. Potrebno je izdvojiti svega 35 KM mjesečno. Kada su u pitanju grupni treninzi, tu se cijene kreću oko 40 maraka. Postoji mogućnost dogovaranja specifičnih programa po želji, sa kombinacijom teretane, fitnesa, aerobika i slično.

 

D. Eremija