Opozicija sakupila potpise za posebnu sjednicu o pravima boraca

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske sakupili su 28 potpisa podrške inicijativi za održavanje posebne skupštinske sjednice o pravima demobilisanih boraca, izjavio je danas poslanik SDS-a Davor Šešić.

Očekujem da će se na posebnoj skupštinskoj sjednici obratiti i predstavnici boračke populacije – rekao je novinarima Šešić u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je istakao da inicijativu nisu potpisali predstavnici vladajuće većine, što, kako je rekao, “znači da ih ne interesuje kako demobilisani borci živi”.

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Duško Ivić smatra da demobilisani borci moraju biti plaćeni 10 KM po mjesecu učešća u odbrambeno-otadžbinskom ratu, čime bi bio poboljšan njihov status.

Poslanik PDP-a Ljubiša Krunić rekao je da je više od 14 000 demobilisanih boraca nezaposleno i da to dovoljno govori o njihovom socijalnom statusu.

Poslanik Socijalističe partije Srpske Maksim Skoko kaže da je neophodno raspravljati o pravima demobilisanih boraca koji, kako je naveo, žive u katastrofalnim uslovima.

(Srpska Info)

Tagovi: