Oko 500 učesnika na 17. Međunarodnom karate turniru u Banjoj Luci

U našem gradu održava se 17. po redu Međunarodni karate turnir „Banja Luka Open 2021“ u organizaciji Karate kluba „Sinđelić“.

Ova manifestacija je okupila blizu 500 takmičara svih uzrasta iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Austrije.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković svečano je otvorio ovaj turnir, naglasivši da je ova sportska manifestacija od velikog značaja za naš grad, te da je izuzetno lijepo vidjeti Sportski centar „Borik“ prepun omladinaca koji se bave sportom.

-Približavamo se punoljetstvu Međunarodnog turnira u karateu u organizaciji Karate kluba „Sinđelić“. Velika je čast poželjeti svima dobrodošlicu u Banju Luku, svim mladim sportistima koji su ovdje. To dokazuje da je Banja Luka prisutna na međunarodnoj sportskoj sceni – kazao je gradonačelnik.

Dodao je da Banja Luka živi sportski život. Cilj gradske administracije je svakako da naš grad i dalje bude grad sporta i grad mladih ljudi.

-Nova gradska administracija će nastaviti da poštuje kontinuitet koji ima ovaj karate klub. Poslao sam mladim ljudima jednu poruku, a to je da u životu uvijek ima pobjeda i poraza, a sudijama da sude ravnopravno. Bitno je da se omladina bavi sportom – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Nenad Bodiroža, predsjednik Karate kluba „Sinđelić“ ističe kako ovaj klub ima tradiciju dugu preko 50. godina. Ove godine na turniru učestvuju takmičari iz pet država, odnosno iz 37 klubova.

-U našem klubu imamo višestruke evropske i svjetske prvake, najbolje sportiste grada Banje Luke. Ovo prvenstvo se inače tradicionalno održava u sklopu proslave Dana grada, ali bili smo prinuđeni da ga pomjerimo zbog situacije sa epidemijom virusa korona-kazao je Bodiroža.

Miroljub Kremenović, predsjednik Karate saveza Republike Srpske zahvalio se organizatorima na još jednom sjajnom sportskom spektaklu, kojem je upravo Banja Luka domaćin, te gradonačelniku Banje Luke na nesebičnoj podršci ovom klubu i karateu uopšte.

Ovogodišnje takmičenje odvija se u dvije discipline – kate i borbe.

Grad Banja Luka podržava Međunarodni karate turnir kroz Program finansiranja sporta.