Odbornik SNSD-a protiv budžeta Grada Banja Luka

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banje Luke  Momčilo Antonić odbio je danas da podrži Prijedlog budžeta Grada Banje Luke koji je u proceduru uputio prvi čovjek grada na Vrbasu Igor Radojičić, saznaje portal MojaBanjaluka.info.

Antonić, koji je vjerovatno i budući poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS, na današnjoj sjednici Komisije za finansije nije glasao za predloženi budžet, zajedno sa odbornikom opozicionog SDS-a Aleksandrom Petkovićem.

- Za opozicionog odbornika bilo je očekivano da glasa protiv predloženog budžeta. Iznenađenje je, ipak, što se na ovaj potez, bez jasnog objašnjenja, odlučio i Antonić, koji bi, na osnovu izbornih rezultata u banjalučkoj izbornoj jedinici, trebao da u skupštinskim klupama zamijeni Zorana Tegeltiju po njegovom imenovanju za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH - tvrde naši izvori.

Oni podsjećaju da je Antonić i ranije imao „iskakanja“ u odnosu na zvaničnu politiku najvećeg odbora SNSD-a, a pogotovo kad je riječ o odnosu prema Radojičiću.

Još polovinom ove godine, uoči ponovnog isticanja Radojičićeve kandidature za lokalne izbore, mediji su pisali da „tajkunski lobi“, među njima i mladi Antonić, lobira da kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke bude direktor UKC RS Vlado Đajić.

Antonić za portal MojaBanjaluka.info kaže da je prilikom glasanja bio suzdržan kao i prethodnih godina. On ističe da nije glasao protiv budžeta zbog stvari sa kojima se slaže, ali nije glasao ni za usvajanje budžeta zbog stvari sa kojima se ne slaže.

- Imam najveću podršku u ovom sazivu i kao odbornik moram poštovati svoje glasače i njihove prijedloge, naročito ako i lično smatram da su ti prijedlozi veći prioritet od predloženih u budžetu. Drugi imaju drugačije mišljenje i ne vidim ništa sporno u tome. SNSD je demokratska stranka i prirodno je da nemamo svi uvijek isto mišljenje. Vjerujem da mi gradonačelnik i zamjenik ne zamjeraju, jer su i oni imali često drugačije mišljenje dok su bili u NSRS - kazao je Antonić.

Goran DAKIĆ