Obustava takmičenja u Banjaluci: Grad spremio nove uslove za finansiranje sporta

Banjalučko Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport definisalo je novi termini za raspisivanje javnih poziva iz oblasti sporta.

Kako su naveli, zbog situacije u vezi sa virusom korona i obustavljanja svih takmičenja, izmjenjen je i dopunjen Pravilnik o kriterijumima, uslovima i načinu sufinansiranja programa sportskih organizacija i manifestacija od interesa za Grad Banjaluku, te donesena Odluka o promjeni dinamike programskog kalendara.

Tom odlukom, definisan je novi period raspisivanja javnih poziva, i to je da od 1. septembra do 1. oktobra učesnici u sistemu sporta dostavljaju svoje prijedloge programa u skladu sa javnim pozivima za osnovni, posebni program te za dopunski-manifestacije.

-Veoma bitna informacija sportskim organizacijama odnosi se na period bodovanja ostvarenih sportskih rezultata na takmičenjima, gdje sportske organizacije dostavljaju rezultate, tako što same biraju period za koji će dostaviti rezultate, odnosno onaj period koji je za njih prihvatljiviji- rekli su u ovom Odjeljenju.

Naveli su da sportske organizacije mogu da odaberu samo jedan od ponuđenih perioda, za koji će dostaviti rezultate i to od 1. jula 2018. godine do 1. jula 2019. godine ili od 1. jula 2019. godine do 1. jula 2020. godine.

Tagovi: