Obnova puta za Motike uništila sporedne ulice (FOTO)

Saobraćaj koji je zbog rekonstrukcije Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića, od Žutih zgrada na Petrićevcu prema Motikama, preusmjeren u Ljevčansku - u potpunosti će da uništi ovu ulicu. Asfalt je poderan, pojavile su se mnoge rupe, automobili zbog problema na putu ne mogu da se mimoiđu.

Mještani Ljevčanske, ali i okolnih ulica, kažu da će prva kiša „sprati“ njihov „sokak“. Pukotina je previše i ukoliko se uskoro ne saniraju, problemi će biti daleko veći nego što su sada. Velimir Šutilović kaže da svakodnevno prolazi Ljevčanskom.

- Prije sam išao ravno prema Žutim zgradama, sad moram okolo zbog radova. Golim okom se vidi da je cesta uništena. U „gornjem toku“ je i bože pomozi, ali u donjem je katastrofalno stanje. Jača kiša će da napravi velike probleme - kazao je Šutilović.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve u Gradu Banja Luka Slaviša Sandić podsjeća da Ulicu Kralja Aleksandra I Karađorđevića popravlja kompanija „MG Mind“ poznatog biznismena Mladena Milanovića Kaje. „MG Mind“ je, dodaje Sandić, zadužen i za redovno održavanje alternativnih puteva.

- Bio je to neki nesporazum. Nisu na vrijeme reagovali. Čak je obustavljen i saobraćaj. Izvođač ima obavezu da održava alternativne pravce. Danas smo ih zvali i mislim da su već na terenu - istakao je Sandić.

Mašine „MG Minda“ jesu na terenu, ali ne u Ljevčanskoj. Radovi uveliko traju u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, a kamioni Kajine kompanije Ljevčanskom odvoze šut, zemlju i kamenje. Od sanacije nema ništa.

- Svi su na terenu i niko ne može da vam odgovori na to pitanje. Samo šefovi i inženjeri to znaju, a oni nisu tu - rekli su u prnjavorskoj poslovnici „MG Minda“ koja je i zadužena za obnavljanje Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Goran Dakić

Tagovi: