Novi vlasnik atraktivne parcele Stare autobuske stanice u Banjoj Luci

Preduzeće “Bewo real estate”, koje je upisano kao vlasnik dijela zemljišta Stare autobuske stanice u centru Banje Luke ima novog vlasnika, preduzeće “Aktiva invest”.

Zemljište u centru Banje Luke, čija vrijednost je procijenjena na više desetina miliona KM je godinama predmet raznih sudskih sporova između Grada Banjaluka i preduzeća “Autoprevoz”, koji svako za sebe tvrde da su oni vlasnici.

Zadnja i konačna odluka suda je donesena u korist “Autoprevoza”, koje je dio prostora stare Stanice prodao preduzeću “Bewo real estate” 2013. godine, dok je trajao sudski spor oko ovog zemljišta. Promjenom vlasničke strukture “Bewo real estate” i dio atraktivnog zemljišta u centru Banje Luke dobio je novog vlasnika.

Vlasnička izmjena je objavljena u posljednjem Službenom glasniku RS u koje je navedeno da je u Okružnom privrednom sudu u Banjoj Luci izvršen upis promjene člana i prenosa članskog udjela i promjene ličnih podataka lica ovlaštenog za zastupanje kod: “Bewo real estate” visokogradnja, niskogradnja i završni radovi, eksport-import d.o.o. Banja Luka.

Novi i jedini vlasnik preduzeća “Bewo real estate”, koje se nalazi na adresi Ulica Braće Podgornika je preduzeće “Aktiva invest” iz Banje Luke, osnivača Draženka Gloginjića. “Aktiva invest” se nalazi u Ulici Ive Lole Ribara broj 4.

Prema podacima iz APIF-a upisani kapital “Aktive invest” je 500.000 KM, a ovo preduzeće je lani ostvarilo prihod od tri miliona KM od čega je dobit bila 2.1 miliona KM sa dva zaposlena. U 2020. godini Aktiva je ostvarila prihod od million KM, a dobit je iznosila 291.841 KM.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE

CAPITAL.ba