Neuređene ulice u Debeljcima vape za obnovom

Mještani naselja Debeljaci uputili su molbu predsjedniku Skupštine grada Mladenu Iliću da prilikom sastavljanja budžeta grada planiraju novac za rekonstrukciju glavne saobraćajnice u ovoj mjesnoj zajednici.

Predsjednik MZ Debeljaci Dejan Štrbac kaže za “Glas Srpske” da su najveći problem u ovom naselju neasfaltirane saobraćajnice i da je mještanima otežano kretanje.

- Ulice su neasfaltirane, a kada pada kiša ili snijeg, praktično i neprohodne. Nakon toga, ulice budu u veoma lošem stanju, pa smo prinuđeni da se obratimo službama da posipaju ulice šljunkom, kako bi mještani uopšte mogli da izađu iz kuća - kazao je Štrbac.

Dodao je da pored glavne ulice, postoje još nekoliko saobraćajnica koje vape za rekonstrukcijom.

- Ovo je dugogodišnji problem, a do sada smo dobijali samo obećanja da će biti riješen. Do sad nismo dobili nikakvu potvrdu da li će i kada sanacija početi, ali nadam se da će završiti u toku ove godine - naglasio je Štrbac.

Prema njegovim riječima idući korak je obraćanje gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, kako obećanje ne bi ostalo samo na riječima.

- Obratićemo se gradonačelniku kako bismo dodatno naglasili o kakvom problemu se radi. Mještanima je zaista otežano obavljanje svakodnevnih obaveza - kazao je Štrbac.

Dodao je da su zadovoljni javnom rasvjetom, ali da ima dijelova naselja koja su još u mraku.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić kazao je da su ga mještani Debeljaka pozvali na razgovor o rekonstrukciji glavnog puta u naselju.

- Pozvali su me da zajedno podstaknemo Gradsku upravu da nastavi sa radom u ovom pravcu. Rekonstrukcija najveće saobraćajnice u Debeljacima je neophodna, a mi raspolažemo velikim finansijskim okvirom za ovu aktivnost - kazao je Ilić.

Prema njegovim riječima rekonstrukcija bi podrazumijevala proširenje kolovoza i izgradnju trotoara, što bi smanjilo broj saobraćajnih nezgoda koje su česte jer je kolovoz preuzak.

- Ova inicijativa je značajna za najmlađe mještane koji svakodnevno idu pješke u školu - rekao je Ilić.

Dodao je da su prioriteti izgradnja dijela saobraćajnice u Šargovcu, rekonstrukcija dijela saobraćajnica u Priječanima, Česmi i drugim naseljima.

Strategija

Mladen Ilić je kazao da se nada da će nova administracija nastaviti strategiju prethodne, koja se odnosi na izgradnju i rekonstrukciju centralnih saobraćajnica u prigradskim naseljima.

- Moramo imati razumijevanja za Odjeljenja za saobraćaj i puteve kao i za rad Gradske uprave da ovo bude jedan od prioriteta, jer ne možemo direktno uticati na sanaciju problema, ali zajedničkim dogovorima možemo potencirati da ovo bude među prioritetima - kazao Ilić.

Tagovi: