Nešić šutirao Cickove pare!

Gradska kuća u Sokocu gradiće se na placu koji je opština kupila za 230.000 maraka od kompanije „Ntrade“ Predraga Nešića, brata direktora „Puteva Srpske“ Nenada Nešića.

„Ntrade“ je 2014. godine kupio imovinu bivšeg preduzeća „Sokolac“, zajedno sa hotelom „Romanija“ i to u stečajnom postupku za 230.000 maraka. Sada Nešićeva firma po istoj cijeni prodaje samo zemljište na kojem se nalazio hotel opštini Sokolac!

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica potvrdio je za CAPITAL da je donesena odluka o kupovini ovog placa i da se sada čeka objavljivanje odluke. Nakon toga počinje i traženje sredstava za izgradnju Trga.

“Kupili smo plac površine 4.536 metara kvadratnih za 230.000 maraka od kompanije „Ntrade“ iz Istočnog Sarajeva. „Ntrade“ je na mjestu starog hotela, koji je u međuvremenu srušen, namjeravao da gradi tržni centar sa „Tropikom“, ali su od toga odustali i nama je ta „rupa“ smetala”, istakao je Bjelica.

On dodaje da su opštinske vlasti odlučile da na tom mjestu sagrade Gradsku kuću koja će imati površinu od 2.300 kvadratnih metara i biće smještena na trgu površine 6.150 kvadratnih metara. Bjelica ističe da će u Gradskoj kući biti smješteni muzej, biblioteka, galerija i spomen-soba.

Ostatak teksta pročitajte na portalu CAPITAL.BA